52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Músiques oblidades de temps antics

CC Matas i Ramis
09/10, 06/11 i 11/12/2020
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Tres nous Cafè concerts al CC Matas i Ramis

El Cafè Concert és un cicle breu de música clàssica que organitza un cop l'any el CC Matas i Ramis. Cada edició consta de tres concerts didàctics amb un tema en comú, interpretats per professionals de reconeguda trajectòria. En les darreres edicions, s'ha tractat grans intèrprets del segle XX, ha proposat un cicle de música impressionista o ha relacionat tres compositors amb una revolta del seu temps, entre més.

Aquest 2020, el cicle es pregunta per les sonoritats anteriors a la música clàssica, aquella composta fins al 1750. La música antiga, doncs, protagonitza el nou Cafè Concert fent sonar la música de l'època medieval, del Renaixement i la barroca.

Dialogo della musica antica et della moderna (09/10 – 19.30 h) és el primer recital, a càrrec del Trinaquia Duo format per la Laetitia Barbera tocant la mandolina i en Raúl Sandin amb la guitarra. El duet interpreta obres de Bernard de Ventadorn, Hildegarda von Bingen, Vincenzo Galilei, Dowland, Vivaldi, Purcell... en un recorregut musical des dels primers trobadors fins al Barroc.

Al mes de novembre arriba la segona proposta amb el Quadrivium ensamble (violí, violoncel, flautes i percussions) i el seu Elogi de la dansa (06/11 – 19.30 h), on a través de diverses peces medievals provinents de França, Itàlia, Anglaterra i Catalunya es faran evidents les diferències estilístiques entre unes i altres.

El recital que tanca el cicle, El secret de les muses (11/12 – 19.30 h) interpretat per la mezzosoprano Teresa Rojas i la guitarra d'en Raúl Sandin, ret un homenatge a la compositora italiana M. Teresa Agnesi Pinotti. A més, també podreu delectar-vos amb composicions del Llibre Vermell de Montserrat, Narváez, Bennet i Trombocino, per citar-ne només alguns, i melodies populars del Renaixement.

Els concerts tenen lloc a la sala d'actes del centre i prèviament s'hi projecta el vídeo Què és la música antiga. Les tres sessions són gratuïtes i és indispensable inscriure's al web. Recordeu que hem hagut de reduir notablement la capacitat dels espectacles i per això, si teniu una entrada i finalment no hi podeu assistir, retorneu-la per tal que algú altre pugui accedir-hi. Aquí us expliquem com fer-ho des del web.

La imatge és un retall d'una il·lustració de Heinrich von Meißen del segle XIV.

Activitats relacionades