52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Fotografiant la pandèmia a Nou Barris

CC Can Basté i CC Trinitat Vella
Durant el confinament sanitari
  • Art i exposicions
  • Fotografia

Dues exposicions capten el temps d'epidèmia i la desescalada

Les sales d'exposicions virtuals dels Centres Cívics de Barcelona mostren, aquests dies, nous reculls fotogràfics lligats a l'actualitat més recent. Coincideixen en el temps, dues col·leccions entorn la crisi de la covid-19 al Districte de Nou Barris, que constitueixen un valuós testimoni de l'època que vivim.

La primera que us proposem, de la fotoperiodista Lorena Sopena, se centra en els inicis de la pandèmia, durant el confinament més estricte. Sopena va recórrer Barcelona de dalt a baix sempre amb la càmera penjada al coll a punt per captar les imatges més representatives del moment. A Covid-19 a Nou Barris, es pot veure, entre més, l'acampada de tres joves a la porta del Centre Residencial de Primera Acollida Nou Barris, la feina ingent de la Xarxa de Suport del 3VR, de la Xarxa de Teixidores de Nou Barris, del personal als mercats del districte o la situació de les persones sense sostre. La podeu veure a la Sala Cava en línia del CC Can Basté.

Cuarentena és l'exposició de la Nadia Vázquez Guerrero que presenta el CC Trinitat Vella. Aquesta segona mostra posa el focus en el període de la fase 0, on la gent va poder tornar a sortir al carrer després de vuit setmanes d'estar tancada a casa. Una sèrie d'instantànies que plasmen escenes quotidianes de Nou Barris, on els espais del districte tornaven a bategar plens de vida durant l'hora de distensió personal i quan a les vuit del vespre als balcons, finestres i terrats hi ressonaven els aplaudiments d'agraïment a la feina del personal sanitari.

Activitats relacionades