52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Ocupem les places!

CC Pati Llimona
Fins al 15/09/2020
  • Fotografia

Aquestes propostes ja han passat

Imatges d'una ciutat insòlita

El Barri Gòtic, el Raval, la Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera són els barris de Barcelona que més turistes reben durant tot l'any. Una saturació que de mica en mica ha anat desplaçant la població autòctona de la vida pública, fent-la quasi invisible a places i carrers del centre de la ciutat.

La pandèmia mundial i el confinament van deixar completament deserts espais emblemàtics com la Rambla, la plaça Reial, el carrer Ferran o la plaça de la Catedral. Des de casa estant, vèiem incrèduls unes imatges sorprenents amb la sensació general d'estar en una pel·lícula apocalíptica i, alhora, ser conscients de viure un moment irrepetible.

El vint-i-sis d'abril, els infants començaven a treure el nas de casa després d'haver passat més de quaranta dies tancats. L'alegria tornava als carrers! Patinets, bicicletes, cordes de saltar, pilotes... reconquerien el veïnat i substituïen el vaivé constant de les maletes de rodes. D'aquesta manera, Ciutat Vella recuperava la vida al carrer, una vida que semblava pretèrita i, en certa manera, oblidada.

En Sergi Bernal ha estat un dels fotògrafs que ha captat aquest idil·li entre les criatures i el seu barri. Ocupem les places!, és la col·lecció d'imatges insòlites, instants de la Ciutat Vella que havíem perdut, que exposa al CC Pati Llimona.

La inauguració serà dimecres 8 de juliol. Les fotografies quedaran exposades a la Sala Montserrat Roig fins al 15 de setembre, tot i que durant l'agost estarà tancada. Podeu anar-hi de dilluns a divendres entre les 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h. Durant l'agost, hi podreu anar entre les 10.00 h i les 13.00 h, només entre setmana.

D'exposicions relacionades amb la pandèmia també en podem veure en línia al CC Can Basté i al CC Trinitat Vella. La mostra Covid-19 a Nou Barris de la fotoperiodista Lorena Sopena serà una de les que es projectarà a la fresca de la plaça de Can Basté el dia 16 de juliol.

Activitats relacionades