52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

PANG!

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Joan Oliver - Pere Quart i CC Convent de Sant Agustí
Fins al 23/04/2021
  • Art i exposicions

Partitura Alternativa de Notació Gràfica

El pentagrama és la representació gràfica de les notes, els ritmes o acords d'una peça musical, entre més instruccions. El sistema que va idear Guido d'Arezzo cap al segle XII i que consistia en només tres línies, va anar-se modificant al llarg del temps fins a les cinc establertes actualment.

Però la partitura que coneixem avui en dia és la millor manera per a representar la música? Això és el que planteja en Dave MG a l'exposició PANG! Partitura Alternativa de Notació Gràfica. L'artista plàstic i musical desenvolupa un projecte pedagògic, d'experimentació i recerca envers la partitura musical, del qual en resulta una amalgama de sistemes de notació gràfica que actuen com a eina d'investigació i reflexió sobre la imatge i el so.

PANG! Partitura Alternativa de Notació Gràfica busca formes alternatives a la notació estàndard tradicional i proposa eines per a pensar, codificar i interpretar la música des dels àmbits de la improvisació i la investigació. El sistema combina recursos del disseny gràfic, la comunicació visual, la il·lustració, el còmic, la notació anglesa i alemanya, els sigils, jocs populars, textos i pentagrames per generar les partitures, tot continuant el desenvolupament de la notació gràfica.


CC Joan Oliver – Pere Quart
Del 01 al 26/02/2021

CC Convent de Sant Agustí
Del 29/03 al 23/04/2021

Activitats relacionades