52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Pasado - Mañana

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
2022
  • Art i exposicions

Col·lectiu Juan Nadie

El col·lectiu Juan Nadie proposa un projecte d'autoria compartida en el qual la fotografia, encara que parteix de la mirada individual, acaba formant un nou territori en el fet comunitari. Una sola mirada composta de moltes d'individuals.

Com en una exploració arqueològica, el col·lectiu acumula imatges d'un territori de manera impulsiva, que en confrontar-les amb les dels altres membres creen diferents significats i noves lectures. Aquestes imatges reflexionen i recullen la simbologia heretada de l'imaginari col·lectiu que habitem i ens defineix. Les fotografies acaben sent elements que formen una gran narració sobre la violència urbanística, la fragilitat del nostre sistema de vida i la incertesa dels temps que vivim.

Juan Nadie obrirà aquesta metodologia a diferents grups en un seguit d'activitats per, a partir de sortides fotogràfiques o de l'arxiu dels participants, continuar evolucionant i construint significats sobre la manera en què els símbols travessen el temps i es reflecteixen a la nostra quotidianitat. El joc de paraules del títol incideix en com la realitat que ens condiciona, igual que la fotografia, mira cap al passat i alhora es projecta cap al futur.


Centre Cívic Sant Andreu
Del 19/01 al 16/03

Activitats complementàries
29/01/2022 de 10 a 13 h: Sortida fotogràfica
12/02/2022 de 10 a 13 h: Edició i creació d'una publicació fanzine

Centre Cívic Cotxeres de Sants
Del 20/06 al 26/07

Centre Cívic Navas
Del 6/10 al 24/11

Activitats relacionades