52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A pint of science

CC Casa Orlandai i CC Vil·la Urània
20, 21 i 22/05/2019
 • Ciència i tecnologia
 • Ciències socials
 • Divulgació

Divulgació científica tot fent una cervesa

Aquells qui no es dediquen a la investigació científica, es miren les novetats en recerca des de la distància o directament ignoren les últimes innovacions, ja que és poc freqüent la lectura de revistes especialitzades per part del públic en general.

Per tal d’acostar la ciència al màxim de gent possible, l’any 2013 es van celebrar les primeres trobades Pint of Science amb l’objectiu d’oferir tertúlies interessants i amb un punt d’humor en un ambient distès com un bar, per part d’investigadors de postgrau o postdoctorals. L’èxit de la proposta es va escampar ràpidament per tot el món i actualment se celebra simultàniament a diversos països, enguany els dies 20, 21 i 22 de maig.

Cada sessió consta de dues ponències presentades per persones relacionades amb la investigació científica puntera al voltant temàtiques tan diverses com són la neurociència, la psicologia, la psiquiatria, la química, la física, les matemàtiques, l’astronomia, la biologia humana i la salut, les ciències relacionades amb el planeta, l’evolució i la zoologia, la tecnologia, el dret, la història i la política.

El Cafè Orlandai del CC Casa Orlandai acull sis converses durant els tres dies del Festival. La primera, El Dumbo de Horta y el Darwin anarquista (20/05 - 20.00 h), coneixereu la història del mític elefant Avi que va viure al zoo de Barcelona durant més de 20 anys i tot seguit, la figura de Piotr Kropotkin i el llibre on discutia entorn el darwinisme social. L’endemà, a Ciencia, historia y viceversa (21/05 – 20.00 h) s’exposa la construcció del coneixement científic en els camps de la història clàssica i a la medicina. Finalment, a la tercera jornada Aprendiendo a nadar entre algoritmos y océanos de datos (22/05 – 20.00 h) s’hi tractaran dos temes relacionats amb la ciència cognitiva i la intel·ligència artificial.

A l’antiga residència de l’astrònom i divulgador Josep Comas i Solà, convertida en el CC Vil·la Urània, hi trobareu també tres sessions més. Així lluiten els animals contra el canvi climàtic (20/05 – 20.00 h) entorn els mecanismes d’adaptació de la fauna marina per combatre les amenaces ambientals, ¿Qué secretos esconde el mar? (21/05 – 20.00 h) que tractarà els animals-planta més exitosos de l’evolució i de la proliferació de meduses i el seu sistema defensa. El darrer dia podreu assistir a la ponència ¿Y qué hacemos con los residuos radiactivos? (22/05 - 20.00 h) per conèixer una mica més sobre la radioactivitat, quines aplicacions té i com funcionen els Magatzems Geològics Profunds on es guarden els residus un cop finalitza el cicle del combustible nuclear.

Per participar en les trobades no cal abonar ni un cèntim. Ara bé, si voleu acompanyar-ho d’una cervesa o qualsevol altra consumició del bar, sí que haureu de rascar-vos la butxaca!

Activitats relacionades

 • Alguns centres no tanquen a l'agost

  On:
  Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Fins al 26/08/2019
 • Alguns centres no tanquen a l'agost

  On:
  Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Fins al 26/08/2019
 • Tardes espectaculars per a petits i grans

  On:
  CC Sant Martí
  Quan:
  23/03, 18/05, 11/07, 26/10 i 21/12/2019