52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

ReGenera’t al Pati Llimona

CC Pati Llimona
08/10, 06, 22/11 i 17/12/2019
 • Ciències socials
 • Divulgació
 • Tallers

Construint una societat més justa i igualitària

Prenent el relleu del cicle Des-Genera’t de l’any passat, el CC Pati Llimona inicia el projecte reGenera’t per tal de continuar pensant i discutint els gèneres i la sexualitat des de tots els vessants possibles. Una de les finalitats de les activitats és obrir i consolidar un espai d’intercanvi amb el teixit social i educatiu del barri.

El projecte, que tindrà continuïtat durant tot el curs, se centrarà en el primer trimestre en la desarticulació de masculinitats. Entre el mes de gener i març de 2020, les activitats giraran entorn el títol Elles, mentre que abans de tancar el curs el col·lectiu LGTBIQ+ prendrà el protagonisme dins la programació.

El primer reGenera’t del curs analitza la masculinitat actual, mirant de desarticular-ne els privilegis i combatre, d’aquesta manera, el sistema patriarcal. I ho fa amb una sèrie de xerrades i tallers enfocats principalment al públic masculí, tot i que no exclusivament.

Jo, si ha de ser així, no vull ser home! (08/10 – 19.00 h) és la primera sessió del cicle, amb l’objectiu de reflexionar entorn el sistema sexe-gènere, privilegis i imposicions de la masculinitat hegemònica. Guiats per en Jordi Reviriego, els assistents raonaran entorn els rols que imposa la societat només pel fet de ser homes.

Visibilitzar els privilegis masculins i la pervivència dels masclismes avui en dia són alguns dels propòsits de la segona càpsula La crisi de la masculinitat en l’era del feminisme (06/11 – 18.00 h). Quins canvis s’han produït al món, liderats per les dones, i quin paper els correspon als homes en aquest procés? Ritxar Bacete farà una xerrada magistral, seguida d’un seguit de dinàmiques participatives.

En Raí Crespí, del projecte d’acompanyament terapèutic i pedagògic Entre Homes, proposa el taller Deconstruim el gènere (i altres presons) des de la presència, la transparència i la intimitat (11/12 – 19.00 h). Us heu plantejat mai apuntar-vos en un grup d’homes per ajudar-vos mútuament a revisar privilegis i violències masculines, així com treballar en vosaltres mateixos? Aquesta és una bona oportunitat!

Finalment, un taller de masculinitat per a homes (17/12 – 19.00 h) a càrrec d’en Teo Valls. Aquest monogràfic servirà per plantejar-se, reconèixer, anomenar i adonar-se dels avantatges de ser home i veure què passa si es deixen anar en cada un dels participants i en el seu entorn immediat.

Totes les activitats són gratuïtes i per participar-hi només cal que us inscriviu prèviament des del web de l’equipament de Ciutat Vella.

Activitats relacionades

 • Cinc iniciatives teatrals arriscades, que experimenten i investiguen

  On:
  CC Parc Sandaru
  Quan:
  31/01, 21/02, 13/03, 17/04 i 15/05/2020
 • El CC Zona Nord acull la mostra de danses tradicionals

  On:
  CC Zona Nord
  Quan:
  22, 25/01 i fins al 30/1/2020
 • Un cicle en col·laboració entre les Biblioteques i els Centres Cívics de Barcelona

  On:
  Biblioteques i Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Del 20/11/19 al 09/05/2020