52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Stanley Kubrick aterra a Barcelona

Diversos centres cívics
Fins al 31/03/2019
  • Cinema
  • Divulgació
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Un recorregut en l'obra del director novaiorquès

Coincidint amb l'exposició retrospectiva que repassa la trajectòria creativa d’un dels pares de la ciència-ficció que es pot visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins al 31 de març, el CC Casa Elizalde, el CC Vil·la Urània , el CC La Sagrera - La Barraca, el CC Pati Llimona i l'Auditori Sant Martí enceten l'any 2019 dedicant un programa d'activitats al director novaiorquès.

Si voleu endinsar-vos en l'univers del pare de les icòniques 2001: A space odyssey (1968), A clockwork orange (1971) o The shining (1980), pareu atenció a les propostes complementàries que trobareu també a diferents biblioteques de la ciutat i a la Filmoteca de Catalunya.


Podeu descarregar el programa complet de tot el cicle d'activitats o consultar-les al projecte en xarxa compartit amb les Biblioteques.
Per començar a escalfar l'ambient, res millor que el concert de bandes sonores Les músiques de Kubrick (25/01) de la mà d'un quintet de metall i percussió de l'Orquestra Simfònica del Vallès al CC Vil·la Urània. Un passeig musical per les millors bandes sonores de les pel·lícules de Kubrick, rememorant la seva filmografia amb composicions de Haendel, Schubert, Strauss, Xostokovich i també dels Rolling Stones. El mateix concert el trobareu a l'Auditori de Sant Martí (03/02 – 12.00 h) seguit de la projecció de 2001, una odissea de l'espai (03/02 - 18.00 h).

El públic familiar té un parell de propostes amb els tallers presentats pel CC Pati Llimona. Descobrim el cinema a través d'Stanley Kubrick (8 i 9/02, diversos horaris. Gratuïts) van dirigits a criatures d'entre 5 i 12 anys. Les dues activitats permetran endinsar-se en els efectes especials del cinema tan presents en les pel·lícules de Kubrick. Un cop els assistents s'hagin caracteritzat per a l'ocasió podran passar pel croma i veure's flotar en l'espai.

Els seguidors del geni cinematogràfic trobaran dues iniciatives per aprofundir en la seva obra. Des del CC Casa Elizalde proposen el taller Stanley Kubrick: la pantalla mecànica (del 29/01 al 12/03/19 - 69,62 €), el qual posa el focus en la trajectòria, els referents i les aportacions del director i les influències en directors contemporanis com Ridley Scott, Terry Gilliam, Quentin Tarantino o els germans Coen. Per altra banda, el CC Pati Llimona ofereix en el curs Aproximació a l'obra d'Stanley Kubrick (del 20/02 al 03/04 - 57,43 €), una introducció al llenguatge i la creació audiovisual, analitzant diferents eixos de la seva obra. El taller inclou una entrada per l'exposició al CCCB.

També al CC Casa Elizalde, durant tres dimecres seguits de febrer, podreu fer una Aproximació a qüestions filosòfiques a través del cinema de Kubrick (13, 20 i 27/02 – 18.30 h) a càrrec de Laura Benítez, Ramon Faura i Roger Mas. Joan Marimon i Joan Mitjà presentaran la conferència L'estètica del muntatge al cinema de Kubrick (15/03 – 19.00 h) al CC La Sagrera – La Barraca, parlant de l'obsessió, perfeccionament i meticulositat del director durant el muntatge dels films. Tancarà el cicle la xerrada L'univers 2001. Una odissea de l'espai (25/03), al CC Vil·la Urània, a càrrec de l'Associació Quadrivium tot parlant de com el director es va envoltar d'assessors i enginyers de la NASA per rodar una de les pel·lícules més emblemàtiques de la història del cinema.

Si encara no heu visitat la mostra al CCCB que conté peces icòniques, vestuari i utillatge original de les pel·lícules, tingueu en compte que el cicle us hi acompanya, de manera gratuïta, el 26 de febrer (CC Vil·la Urània) i el 7 de març (CC La Sagrera – La Barraca). Les inscripcions per seguir la visita comentada a l'exposició Stanley Kubrick s'obren tornant de les vacances escolars, el set de gener.

Activitats relacionades