52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

T'acompanyem a visitar els museus de la ciutat

Diversos centres cívics
Fins al 07/04/2019
  • Art i exposicions
  • Rutes i visites

Visites guiades a les exposicions de Barcelona

Entre totes les visites, rutes i excursions que podeu fer aquest hivern, destaquen poderosament les visites guiades a diferents exposicions dels museus de Barcelona.

Si us agrada la pintura, no deixeu escapar l'oportunitat d'anar a veure la mostra Toulouse-Lautrec i l'esperit de Montmartre (CC Sagrada Família. 12/01 – 10.15 h) que es pot veure al CaixaFòrum fins al 20/01. Al peu de Montjuïc no només hi trobareu una bona colla d'obres d'un dels grans artistes del segle XIX, sinó també una mostra extensa de pintures, dibuixos, cartells i il·lustracions d'artistes contemporanis que us traslladaran directament al París de final de 1800, motor social i cultural que va definir l'estil modern i el caràcter bohemi de l'època.

Sense moure's del mateix espai museístic, els CC Albareda, CC El Sortidor (27/01 – 10.00 h Gratuït) i el CC Sagrada Família (09/02 – 10.15 h) us encoratgen a visitar Velázquez i el Segle d'Or on, a més de pintures del mestre sevillà, hi trobareu obres de Tiziano, Rubens, Giordano, Ribera, Brueghel el Vell, Van Dick, De Lorena, Zurbarán o Murillo. Tots aquests quadres permeten comprendre l'evolució pictòrica de Velázquez en relació amb altres genis del seu temps.

Si voleu continuar descobrint artistes de la pintura, ja cal que apunteu a l'agenda l'exposició Bartolomé Bermejo (CC Albareda i CC El Sortidor. 24/02 – 10.00 h. Gratuït) que serà al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) entre el 15/02 i el 19/05. A les parets del museu hi trobareu quadres d'aquest excepcional pintor gòtic del segle XV, d'extraordinària tècnica i originalitat iconogràfica.

Al mateix museu podreu visitar Liberxina, pop i nous comportaments artísitcs (CC Casa del Rellotge, 25/01 - 10.15 h), que mostra les propostes artístiques que es van produir a Catalunya durant la segona meitat de la dècada dels anys seixanta del segle XX i que compartien els ideals de renovació generacional i revolució que van esclatar en diversos nuclis internacionals.

També al MNAC, podeu seguir la visita comentada Art, dones, memòria i lluita (CC Casa del Rellotge, 08/03 - 10.15 h. Gratuït) | Art, dones, memòria i lluita (CC Cotxeres de Sants. 09/03 – 12.30 h). La visita planteja conèixer els canvis en el paper i la consideració de les dones al llarg de la història a través d'un recorregut transversal per alguna de les obres des de les col·leccions del museu.

Seguint a Montjuïc, però desplaçant-vos fins a la Fundació Miró, tindreu l'oportunitat de recórrer l'exposició Lina Bo Bardi dibuixa (CC Albareda i CC El Sortidor. 07/04 – 11.00 h. Gratuït). La mostra exposa part de l'extensa producció en il·lustracions, esbossos, croquis i altres imatges de l'arquitecta italobrasilera, així com fotografies de l'obra constructiva i de la seva activitat com a dissenyadora d'exposicions.

Allunyant-se de Montjuïc i de les arts plàstiques, però prosseguint el el descobriment de genis de l'art, el CC Vil·la Urània (26/02 – 18.00 h. Gratuït) i el CC La Sagrera – La Barraca (07/03 – 18.00 h. Gratuït) us ofereixen la possibilitat de visitar l'exposició Stanley Kubrick que repassa la trajectòria creativa del director novaiorquès fins al 31/03.

Ara bé, les propostes no s'acaben aquí! També podreu conèixer altres museus i entitats com el Museu de Ciències Naturals (CC Urgell. 09/02 – 11.00 h Gratuït), l'Institut del Teatre (CC El Sortidor. 08 i 15/02 – 17.00 h. Gratuït), el castell de Montjuïc (CC Bon Pastor. 23/02 – 11.00 h. Gratuït) o l'antiga Farinera de Sant Jaume (CC La Farinera del Clot. 23/02 – 11.00 h).

Activitats relacionades