52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

T'agrada el circ?

Diversos centres cívics
Tot el curs
 • Circ
 • Familiar
 • Tallers

Descobreix tot el que ofereixen els centres cívics: espectacles, tallers, residències i més

Les arts del circ, del clown i espectacles de carrer gaudeixen de gran popularitat entre tots els segments de la població. Gent de totes les edats, grans i petits, queden embadalits per les habilitats dels malabaristes, riuen amb ganes de les pallassades, aguanten la respiració amb els funambulistes...

Disciplina de les arts escèniques de llarga i arrelada tradició en el país on, potser per la climatologia favorable, tenim més tendència a fer vida al carrer i en gaudim enormement omplint els múltiples festivals i fires que es poden trobar durant tot l'any. Si formeu part d'aquest públic, pareu atenció a l'agenda dels Centres Cívics de Barcelona i a tot allò que us oferim:
 
 
Programació
Encara que a molts dels equipaments programin en algun moment del curs espectacles circenses, el CC Casa Groga cuida especialment els amants de la disciplina organitzant des de fa una bona colla d'anys el festival Desplaça't al mes de maig. I quan arriba el juliol, el cicle d'estiu Terrassa't ofereix tres vespres on l'humor és el fil conductor. Al CC Sarrià també els agraden els espectacles de carrer i cada any presenten un nou Llençart cap al mes de maig. Aquesta mostra, però, amplia el radi d'actuació i inclou també cultura popular i urbana, agafant l'etiqueta «de carrer» en l'espectre més ampli del terme. A final de maig, és el moment on pallasses i pallassos regnen al CC Baró de Viver amb les activitats del BaroNàs.

El Parc de Sant Martí aplega el bo i millor dels artistes joves emergents i les futures promeses d'aquestes disciplines en el MercaTeatre, la mostra d'arts escèniques que organitza un dissabte a final de juny o principi de juliol el CC Sant Martí. Una cita indispensable de l'estiu! El mes de juliol floreixen abundosament els cicles dedicats a aquestes disciplines com els dijous d'Endorfines del CC La Farinera del Clot, la Terrassa d'estiu del CC Casa del Rellotge, el Cabaret de circ del CC Barceloneta i La regadora, cicle de nova creació del CC Besòs.

A més a més, cal que tingueu en compte tots els espectacles que programen el Festival de les Arts de l'Eixample, Tangent i el Barcelona Districte Cultural.


 
 
Tallers, cursos i intensius
Les habilitats circenses ens mantenen en forma i fomenten la creativitat i l'expressió. Trapezi, cèrcol, enfilar-se per teles, taller de creació escènica, clown, verticals i equilibris invertits són alguns dels tallers especialitzats que podeu seguir a diversos equipaments com el CC Drassanes, CC Can Clariana Cultural (que disposa d'ancoratges a la sala teatre), CC Tomasa Cuevas, CC Barceloneta i Auditori Sant Martí, però també d'altres especialitzacions que us donaran una formació més completa com improvisació, tonificació o estiraments i flexibilitat.

Ep! Que els infants també poden introduir-se en el món del circ! Apunteu-los als diversos tallers on prendran un primer contacte a força de practicar tombarelles, malabars, equilibris i acrobàcies! Mireu, també, el programa extraescolar Amics i circ del CC Baró de Viver.


 
 
Convocatòries
Si teniu un espectacle a mig rodar, si ja l'heu creat i el voleu presentar al món, si fa temps que teniu una idea i necessiteu un espai per a desenvolupar-la... estigueu alerta a les convocatòries que s'obren al cap de l'any. Entre més, per participar en el Desplaça't del CC Casa Groga, el MercaTeatre del CC Sant Martí o fins i tot el StripArt del CC Guinardó o el CaminArt del CC Carmel. L'Estrena't del CC Casa Groga, el Refugi escènic de CC Can Clariana Cultural o el Balandra del CC El Sortidor són d'altres opcions per polir els vostres projectes.


 
 
Lloguer d'espais
A més d'impartir cursos i tallers, molts centres cívics ofereixen les seves infraestructures a tothom qui necessiti un espai per assajar un espectacle. Només cal que busqueu quines sales d'assaig hi ha disponibles a l'apartat de Lloguer d'espais; podeu triar la que us vagi millor i sol·licitar-ne un pressupost.

Activitats relacionades

 • Redescobriu la ciutat

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  08, 09, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 i 28/07/2020
 • Mesura efectiva a partir de divendres 13 de març de 2020

  On:
  Tots els Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Des del 13/03/2020
 • Centres Cívics de Barcelona, també a l'agost

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 31/08/2020