52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A taula! Vine a saber-ne més de...

CC El Sortidor i CC Vil·la Florida
Fins al 31/03/2019
 • Gastronomia

Un hivern a la cuina

Els centres més gastronòmics de tota la xarxa, el CC El Sortidor i el CC Vil·la Florida, presenten les activitats al voltant dels fogons per aquests mesos més freds de l'any. Aneu posant l'olla al foc, que comencem!

Des del projecte singular entorn l'alimentació del CC El Sortidor com és A taula!, cada trimestre es proposen un seguit de tallers, xerrades, itineraris i espectacles. Per exemple, aquest hivern podeu apuntar-vos a tastar el kiwi, aprendre a elaborar ferments vegetals, cuinar risottos o viatjar fins al sud d'Itàlia i Indonèsia a través de les receptes locals. Ara bé, el cicle destaca cada vegada un ingredient concret.

Pocs es poden resistir al producte en qüestió que fa venir salivera només parlar-ne: el cacau. Durant els mesos d'hivern aprendreu a fer bombons, rajoles i xocolatines veganes (11/02 – 18.30 h), descobrireu que la garrofa pot ser l'alternativa al cacau dins la pastisseria (04/02 – 18.30 h) o fins i tot podreu fer una degustació de xocolates i cacaus (13/02 – 19.00 h). Hi haurà ocasió de sortir de la cuina per anar a trobar la Barcelona més dolça (06/02 – 18.30 h) tot passejant pel centre històric de la ciutat, així com hi haurà temps per veure la pel·lícula Chocolate de paz (30/01 – 19.00 h) que mostra la lluita per la pau d'una comunitat colombiana a través del comerç de la xocolata i inclús es farà un forat a l'agenda per a l'espectacle familiar Nil i la casa de xocolata (02/02 – 12.00 h). Definitivament, llaminers, aquesta és la vostra ocasió!

 
Des del barri de Sant Gervasi - la Bonanova, el CC Vil·la Florida dedica la primera de les tres sessions de divulgació gastronòmica Vine a saber-ne més de... a la fruita hivernal per excel·lència, la taronja (15/01 – 18.30 h). Originària de l'Extrem Orient i portada a les nostres terres al segle X, és una font de vitamina C, àcid cítric i fitoquímics, ideal per reforçar les defenses del cos. La millor manera de consumir-la és prendre-la al natural, tot i que dóna un gust excel·lent a les vinagretes, amanides, confitats, pastissos...

 
La pastanaga (05/02 – 18.30 h) és el segon producte estrella del trimestre. Amanides, estofats, purés o com a base del pastís de pastanaga, aquest dolç tubercle té mil i una aplicacions a la cuina. Amb alts continguts de beta carotè i carregada de vitamina A és perfecte per a la vista, la pell i les mucoses.

 
La tercera sessió (19/03 – 18.30 h) té el factor sorpresa. Entre diverses opcions, els participants decidiu a través d'una votació en línia quin ingredient es vol descobrir. I com sempre, després de la petita introducció per part de la dietista Maria Alcolado i la demostració pràctica del cuiner David Sanmartín, es podran degustar els plats elaborats durant les sessions.

Activitats relacionades

 • David Espinosa explica les arts interdisciplinàries

  On:
  CC Can Felipa, CC Sant Andreu, CC Casa Elizalde i CC Casa Orlandai
  Quan:
  07, 14, 27 i 28/06/2019
 • El Pati Llimona refresca l'estiu amb cinema, itineraris, música, jocs...

  On:
  CC Pati Llimona
  Quan:
  Del 27/06 al 19/07/2019
 • David Espinosa explica les arts interdisciplinàries

  On:
  CC Can Felipa, CC Sant Andreu, CC Casa Elizalde i CC Casa Orlandai
  Quan:
  07, 14, 27 i 28/06/2019