52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

TEMPORALS: L'art transita pels barris

Aquestes propostes ja han passat

Un cicle d'exposicions que apropa les arts visuals als Centres Cívics

L'art continua transitant pels barris aquesta tardor amb Temporals, programa recollit dins la mesura Cultura als barris i acció comunitària, un circuit d'exposicions on podrem gaudir de diferents arts visuals als espais expositius dels diferents Centres Cívics de Barcelona.

Temporals té com a objectiu crear accions, activitats i experiències artístiques que dialoguin amb el territori més proper del centre cultural, fomentant la interacció de públics amb experiències artístiques de proximitat.
Amb aquest objectiu, s'obrirà una convocatòria el 2022 de propostes artístiques on es podran presentar propostes per participar en els següents cicles de Temporals.

Saps quines exposicions podràs visitar aquests mesos? 

'Evidència, Latència i Transparència' de Luca Pagliari i Salvatore Elefante
Exposició col·lectiva realitzada al voltant d'un estudi sobre la violència que compta amb la participació de l'Alba Fernandez, Alejandro García, Mariona Gispert, Sofiia Gnatenko, Sara González, Juan Huarte, Andrea Martín, Adriana Cristina Matos Leal, Josue Medrano, Nadia Moukrim i Adrián Salgado. 
Aquesta mostra està comissariada pel Luca Pagliari i Salvatore Elefante i està pensada com un assaig obert i interactiu que es podrà visitar del 15 de setembre i fins al 29 d'octubre al Centre Cívic Casa Elizalde.

'Puber' - Tanit Plana
Tanit Plana Pessarrodona ens ensenya l'univers de l'adolescència a través de les fotografies de 'Puber', una exposició que explora les pràctiques socioculturals dels adolescents a partir del retrat de joves que pertanyen a classes i contextos diversos.
Si voleu tornar a sentir-vos en l'etapa de la formació de la personalitat i la cerca de la identitat, podreu visitar 'Puber' del 15 de setembre fins al 29 de novembre al Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart" i del 10 de novembre al 23 de desembre al Centre Cívic Casa Elizalde.

'El Capitalisme. Ego i Ésser' - Bart Calero
Les escultures i instal·lacions d'en Bart Calero arriben al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs el 21 de setembre i fins al 23 d'octubre. En aquesta mostra l'autor indaga en el seu propi desig de llibertat, explorant el seu jo més enllà de l'ego i els límits que la societat imposa. La base de les seves obres és l'asfalt, dúctil en altes temperatures i un material que pel mateix Bart Calero és sinònim del capitalisme.

'Relats Revelats' - Arxius Municipals dels Districtes
'Relats Revelats' es presenta com una porta d'entrada a un univers fotogràfic que amaga històries de la gent i la seva activitat en els barris de Barcelona des de finals del segle XIX i durant tot el segle XX, configurant així una memòria col·lectiva de la ciutat. Aquesta exposició pretén mostrar l'important patrimoni fotogràfic que es conserva als Arxius Municipals dels Districtes de Barcelona, i la podreu visitar del 30 de setembre al 31 d'octubre al CC La Farinera del Clot i del 29 de novembre al 31 de desembre al CC Pati Llimona.

'Different Shades of Blue' - Myriam Meloni
La fotoperiodista Myriam Meloni ens mostra en la seva exposició la dura vida de molts migrants que queden atrapats al Marroc de camí al seu somni d'arribar a Europa, fent un discurs fotogràfic sobre la guerra i la pobresa; sobre la construcció de murs i el tracte que reben. Podreu viatjar a través de les seves fotografies del 7 al 29 d'octubre al Centre Cívic Pere Pruna i de l'1 al 31 de desembre al CC Navas.

'L'Opinió dels altres era molt més important' - Clara Nubiola
L'artista visual Clara Nubiola es posa a disposició dels veïns i veïnes dels barris de Barcelona com a portaveu de les seves inquietuds com a ciutadans. Del 16 de setembre al 30 d'octubre els veïns de Nou Barris podreu participar en l'exposició col·laborativa al CC Can Basté i del 4 de novembre al 2 desembre podran fer-ho els veïns i veïnes del CC Guinardó. Només heu d'enviar les vostres inquietuds, propostes i pensaments sobre el barri al correu laopiniodelsaltres@gmail.com i es recopilaran totes les vostres idees dintre de l'exposició.

Nosaltres ja estem desitjant que sigui quinze de setembre per començar a visitar les exposicions de Temporals als diferents Centres Cívics! I vosaltres? 

Activitats relacionades