52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Tercera Biennal Ciutat i Ciència

CC Josep Maria Trias i Peitx, CC Vil·la Urània i CC Guinardó
Del 21 al 26/02/2023
  • Ciència i tecnologia
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

El cicle convida a reflexionar sobre el fet de viure en una època plena de reptes

Entre el 21 i el 26 de febrer, Barcelona celebra una nova edició de la Biennal Ciutat i Ciència. La programació d’aquest tercer cicle de debats, taules rodones, conferències i altres propostes vol reflexionar sobre el fet de viure en una època plena de reptes i convida viure a la ciutat, viure en equitat, viure amb la ciència i viure la creativitat.

Com des de la primera edició de l’any 2019, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona també hi participem dins el programa +Biennal, que inclou les propostes d’equipaments de proximitat com les biblioteques. Aquests dies parlarem de:

 
Dones en la ciència, més enllà de Marie Curie
CC Josep Maria Trias i Peitx
21/02 – 18:00 h

No abunden les figures femenines que hagin destacat la ciència per motius ben sabuts. Però a totes les èpoques van existir dones que van aportar notables descobriments científics. En aquesta conferència d’algunes dones que -més enllà de Marie Curie que és qui sempre se cita a l’hora de nomenar una dona científica- amb la seva feina i malgrat tot van contribuir que la ciència avancés.

 
Forats negres, els límits de la física
CC Vil·la Urània
22/02 – 18:30 h

El món ja coneix com és un forat negre, un dels objectes més misteriosos de l’Univers. Però què són exactament, per què fascinen tant la comunitat científica com la ciutadania? Un lloc de l’espai d’on res no pot escapar, ni tan sols la llum, posa la física actual en el límit dels seus coneixements.L’astrofísic i membre de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell Albert Morral us en fa cinc cèntims.

 
Què fa una física estudiant malalties amb intel·ligència artificial?
CC Guinardó
22/02 – 19:00 h

Llicenciada en física amb màster en bioinformàtica i bioestadística, l’Agnès Pérez-Millan treballa com investigadora predoctoral en la unitat d'Alzheimer i altres trastorns cognitius a l'Hospital Clínic, en la unitat de Bioenginyeria de la Universitat de Barcelona. Què fa una física estudiant malalties neurodegeneratives? Quan pensem en el físics molts cops ens limitem a pensar en aquelles persones que estudien l'espai o les partícules subatòmiques, però la física és molt més que això. En aquesta xerrada aprendreu què fa un físic en altres camps, en concret, què aporta el coneixement d'un físic a l'estudi del cervell.

Activitats relacionades