52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Territori en dansa, 8a edició

CC Teixonera
06, 07, 08, 09/05 i fins al 25/05/2021
  • Dansa

Aquestes propostes ja han passat

S'hi podrà veure una dotzena de peces de nova creació i dues exposicions

El cicle estrella del CC Teixonera arriba, aquest mes de maig, a la vuitena edició. L'edició primaveral del Territori en Dansa (TDC), que coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, es consagra a la dansa contemporània i clàssica, mentre que les danses urbanes tenen el seu espai durant la tardor.

Enguany, el TDC travessa la frontera que li és pròpia i s'estén fins a Gràcia per participar en la XIV Setmana de la Dansa a través de l'espectacle Identitat (28/04 – 18.00 h), creada en residència al centre d'Horta-Guinardó.

La vuitena edició a la Teixonera s'inaugura amb Júpiter (06/05 – 20.00 h), una peça creada per la Homeland Dance Company entorn les diverses identitats dins la comunitat LGTBI+ i que des de l'humor farà replantejar la manera d'expressar-se del públic.

L'endemà és el torn per a la Dansateca (07/05 – 20.00 h), la marató d'espectacles que inclou quatre propostes seguides. Es podrà veure Callejón, Concerto de la Companyia Juvenil de ballet clàssic de Catalunya, Sol negro de la María Jurado que va guanyar l'edició anterior del concurs TDC i Roots de la Celeste Ayús i que parlar de la profusió de plàstics a la societat actual.

Dissabte arriba el gran dia amb el concurs TDC (08/05 – 20.00 h). Després de les cinc propostes seleccionades a la convocatòria i la votació del jurat i del públic, la cia. Unaiuna presentarà All inclusive (08/05) que reflexiona sobre el turisme de masses. Aquest dia, el públic també participarà en el sorteig de dues entrades dobles per l'espectacle Cúmul de la Marta Gálvez Moncasi a la sala Hiroshima.

El vuitè TDC arriba al seu final amb la divertida proposta Trasla2 (09/05 – 12.00 h). La plaça d'Herta Frankel serà testimoni de com dos transportistes solitaris, la seva furgoneta i una pila de capses de cartó se les empesquen per, entre el constant moviment, acrobàcies i teatre, trobar-se ells mateixos.

A més de la dansa en viu, el cicle es complementa amb dues exposicions dedicades al moviment. A la mostra fotogràfica Coneguts / desconeguts (del 26/04 a l'11/05), la Judit Rodríguez retrata la quotidianitat del barri i la dansa subtil dels seus habitants. La instal·lació Cru. Behind the show (del 4 al 25/05) de la fotògrafa Marga Parés va començar fa vuit anys. És una reivindicació del cos a través de la captura d'intensos moments viscuts en els assajos.

Els tallers i workshops, que tanta requesta han tingut en anteriors edicions, tornaran en les edicions futures, quan les condicions sanitàries ho permetin.

Totes les activitats són gratuïtes, només cal reservar entrades anticipadament des del web del CC Teixonera o del CC La Sedeta  o bé a l'enllaç de cada proposta dins la notícia. Recordeu que la pandèmia ha obligat a reduir les places disponibles. Si teniu entrades i finalment no podeu anar-hi, anul·leu la reserva per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades