52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Torna el festival Territori en dansa!

CC Teixonera
28/04, 02, 03, 04, 05 i fins al 31/05/2024
  • Dansa

Del 2 al 5 de maig, dansa clàssica i contemporània al CC Teixonera

Un any més, i ja en són 11!, el CC Teixonera dóna la benvinguda al mes de maig amb el seu festival estrella. El Territori en dansa, que investiga, experimenta i reflexiona al voltant de les arts del cos i el moviment, té dues edicions. La de primavera (TDC), que es dedica a la dansa clàssica i contemporània, i la de tardor (TDU) on les danses urbanes prenen el protagonisme.

Per anar fent boca, la peça Hoy llueve mañana yegua (Plaça del Sol, 28/04 – 14.15 h) de la coreògrafa i ballarina Marta Santacatalina es presenta a la XV Setmana de Dansa a Gràcia. La secció Territori vs. territori del TDC és una manera de donar a conèixer el cicle més enllà de la Teixonera.

La peça inaugural del TDC 2024 és Danses fantasmes (amb llençol, però sense bola) (02/05 – 19.00 h), una proposta que s'ha creat i treballat al taller impartit pel coreògraf i agitador cultural Pere Faura al centre.

La Dansateca (03/05 – 20.00 h) obre les portes a un cap de setmana ben intens amb l’exhibició de cinc peces de nova creació. A partir de les vuit del vespre, s’hi pot veure Somewhere inside de la creadora Camille Hinsinger, A ciegas creada per l'Elelei Dance Theatre Company, Brevis de la Homeland Dance Company, Tan a prop interpretada pel duet que formen la Júlia Godino i l'Alexa Moya i Radik-o que presenta la Beatriz Cubero Mateo.

L’endemà dissabte és l’hora del Concurs TDC (04/05 – 20.00 h)! Les companyies finalistes de la convocatòria presenten les peces seleccionades davant del jurat i del públic, que votaran la proposta que més els agradi. Mentre dura la deliberació dels premis, es pot veure Exos, una peça de la coreògrafa i també ballarina Agnès Balfegó. I entre totes les persones presents, se sortegen dues entrades dobles per veure Aclucalls de la cia laSADCUM al Sant Andreu Teatre.

Encara que les peces del TDC són aptes per a tots els públics, el festival també en té una pensada especialment a la mainada. Diumenge al migdia es pot veure Bichos do Brasil (05/05 – 12.00 h). La cia Pia Fraus Europa presenta un espectacle sense text, tres actors i més de cinquanta titelles i ninots gegants que a través de múltiples coreografies i moltes coloraines fan viatjar fins al cor de l’Amazones.

En paral·lel i fins a final de maig, la fotògrafa Cristina Martín exposa la mostra Territori en dansa (02 - 31/05), un seguit d’imatges dels espectacles i activitats de les edicions anteriors del cicle de dansa clàssica i contemporània.

Per a més informació del TDC, descarregueu el programa en PDF o consulteu el web del festival. Totes les activitats són gratuïtes, només cal fer reserva d’entrades des dels enllaços anteriors. En cas que finalment no pugueu assistir-hi, retorneu l’entrada per tal que altres persones puguin accedir-hi.

Activitats relacionades