52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Totes les portades de The Barcelonian exposades per primer cop

CC Urgell
Fins al 27/10/2022
  • Art i exposicions

Un recorregut il·lustrat per Barcelona a la sala del CC Urgell

Si heu passat per davant del CC Urgell, segur que us han cridat l’atenció els dibuixos de la façana i el vestíbul del centre. La intervenció artística és un reclam per l’exposició The Barcelonian, pintades per alguns dels artistes col·laboradors.

La mostra exposa un projecte ideat per la il·lustradora Luisa Vera. Emulant les emblemàtiques portades de la revista The New Yorker, Vera va voler il·lustrar el primer número de The Barcelonian, una publicació fictícia que es va inventar durant el confinament. La pensada es va escampar entre els professionals del gremi i, avui en dia, la idea ja compta amb més de cent portades.

Tal com a la mítica publicació americana, les portades de The Barcelonian representen gràficament la ciutat. Hi ha tantes mirades com artistes participants, cadascú hi ha plasmat allò que més representatiu li sembla: racons, escenes, personatges, barris, carrers, interiors, anècdotes...

Per primera vegada en els seus dos anys de vida, el projecte reuneix totes les seves portades en una exposició col·lectiva. Fins al vint-i-set d’octubre, el CC Urgell mostra la col·lecció a la Sala Teresa Pàmies. L’horari és l’habitual del centre: de dilluns a divendres de 09 a 13:00 h i de 16:30 a 21:30 h. Si hi aneu en dissabte, podeu fer-ho entre les 10:00 i les 14:00 h i a la tarda, de 16:00 a 20:00 h amb entrada gratuïta i sense reserva.

Durant el mes d’octubre, l’equipament de l’Eixample complementa l’exposició amb una visita guiada (04/10 – 18.00 h) per la mostra amb la Luisa Vera i la directora de la Factoria Cultural Martínez, Inés García-Albi, gestora del projecte.

Un concert il·lustrat tancarà el mes i mig d’exposició. Mentre el grup Rumba Nois (27/10 – 19.00 h) interpreta els seus temes, alguns dels artistes que formen part de l’exposició com Lluís Cadafalch, Cristina Losantos, Àfrica Fanlo, Patossa, Noemí Villamuza i Pedro Strukelj dibuixen en directe.

Activitats relacionades