52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Turandot

CC Pere Pruna i CC Casa Orlandai
10 i 21/10/2019
  • Divulgació
  • Música

Descobriu els tres misteris de la princesa de gel

Ja se senten les primeres escales escalfant la veu! La sèrie de xerrades entorn la cartellera lírica de la ciutat està a punt d'estrenar-se. El CC Pere Pruna amb el cicle Conta'm una òpera i el CC Casa Orlandai amb les xerrades Òpera entre bambolines, continuen acostant als apassionats de l'òpera els diferents títols que sonaran durant els mesos vinents al Gran Teatre del Liceu.

I la primera òpera a trencar el gel és, ni més ni menys que Turandot. La partitura composta per Giacomo Puccini, inacabada per la mort prematura del músic i acabada per Franco Alfano, ens porta fins a una Xina mil·lenària. Allà, la princesa de la dinastia regnant espera al palau imperial el pretendent perfecte per casar-s'hi. Ella, però, reticent i freda com el gel, posa a prova els candidats amb tres enigmes. Només accedirà al matrimoni si són capaços de resoldre'ls. Si fallen, en canvi, seran decapitats sense pietat un rere l'altre. Calaf, el fill del rei tàtar destronat Timur, es postula en contra dels consells del seu pare i dels desigs de Liù, l'esclava enamorada de Calaf.

Dramma lírico en tres actes, una obra immensa de grandiloqüència coral i orquestral, es va estrenar l'any 1926 al Teatro alla Scalla de Milà i el 1928 va arribar al coliseu de la Rambla. Tanqueu els ulls un moment i escolteu la bellesa de l'ària del primer acte de la Liù Signore, ascolta!, l'exigent In questa reggia que canta Turandot només possible per a sopranos superdotades o el plany final de l'esclava Tu che di gel sei cinta.

La primera cita per descobrir si Calaf sabrà respondre els tres engimes és a l'antiga capella que acull el CC Pere Pruna (10/10 – 19.00 h). La divulgadora María José Anglès posarà en solfa l'obra, el compositor, la partitura i donarà detalls de l'òpera per tal de poder-ne gaudir amb més coneixement. Si us quedeu amb ganes de conèixer més particularitats de Turandot, uns dies més tard podeu arribar-vos fins al CC Casa Orlandai (21/10 – 20.00 h) on el tenor Marc Sala aprofundirà en l'obra que va més enllà de la seva famosa i meravellosa ària Nessun dorma.

Activitats relacionades