52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un #25N de pel·lícula

Diversos centres civics
06, 15, 18, 22 i 23/11/2023
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

6 films que passen el testimoni a les dones

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones, des la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona us proposem un seguit de pel·lícules, ficció i documentals, que donen la veu a dones d’orígens diversos. Són aquestes:

 
Una cuestión de género
CC Matas i Ramis
06/11 – 18.00 h

Inspirada en la història real de Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), una jove advocada i mare de família. Ruth, al costat del seu marit i advocat Martin Ginsburg (Armie Hammer), va canviar el curs de la història amb un singular cas sobre discriminació de gènere que va obrir el camí per a la igualtat en els Tribunals dels Estats Units d’Amèrica. Debat posterior a càrrec de Dones d’Horta.

 
Guerreras del tiempo
CC Joan Oliver – Pere Quart
15/11 – 18.00 h

Documental col·laboratiu i etnogràfic en el qual es dialoga amb dones grans de sis nacionalitats, sobre els reptes d’envellir en el món d’avui, amb perspectiva de gènere. Ha estat realitzat per una xarxa de gairebé cent persones de divuit països amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. És un homenatge a aquesta generació de dones incansables i batalladores, que han tirat endavant a les seves famílies en durs temps de guerres passades, migracions i grans desigualtats de gènere.

 
Lost in translation
CC Tomasa Cuevas – Les Corts
22/11 – 17.00 h

Bob Harris (Bill Murray) és un actor de mitjana edat que és a Tòquio per fer sessions fotogràfiques. Està casat, però el seu matrimoni ha entrat en una fase d’avorriment. Al bar de l’hotel on s’allotja coneix la Charlotte (Scarlett Johansson), que també pateix insomni. S’estableix una relació de comprensió mútua, que es va estrenyent al llarg dels dies en els quals cadascun aprèn i comprèn els aspectes més personals de l’altre.

 
La dona tancada
CC Joan Oliver – Pere Quart
23/11 – 18.00 h

L’Olívia ha viscut tota la joventut sota la tutela de l'Andreu, el seu marit, amb qui va tenir una filla quan només tenia 20 anys.  De cara a la galeria, ell és el pare perfecte. A casa, però, la llibertat de l'Olívia es veu cada cop més restringida i l'arribada de la pandèmia empitjora la situació. Sentint-se com més va més aclaparada, es prepara laboralment per firmar el seu primer contracte, amb el qual espera recuperar certa llibertat. Malgrat tot, ell utilitza les prevencions i el desconeixement general sobre la COVID per reprimir-la, tot criticant-la i culpant-la d’un possible contagi seu i de la nena.

 
Doc memòries feministes de la Marina
CC Casa del Rellotge
23/11 – 18.30 h

El documental és fruit de "Fem Safareig a la Marina", un espai de trobada i reflexió al voltant de les memòries feministes dels barris de la Marina, on les veïnes són les protagonistes. A través de les seves veus, sorgeix una mirada (eco)feminista on les lluites, les xarxes veïnals i comunitàries són un fil violeta per parlar del passat, el present i el futur de les Marines.

 
La boda de Rosa
CC Cotxeres Borrell
23/11 – 19.00 h

A punt de complir els quaranta-cinc anys, la Rosa (Candela Peña) s'adona que ha viscut sempre cuidant els altres i decideix enviar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans vol prendre un compromís molt especial: un matrimoni amb si mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, germans i filla tenen altres plans, i que canviar de vida no és tan senzill si no està escrit en el guió familiar.

Activitats relacionades