52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un àlbum familiar de cures

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC La Farinera del Clot, CC Pere Pruna, CC Can Basté i CC Baró de Viver
Del 12/01 al 25/02, del 02/03 al 15/04, del 07/09 al 21/10 i del 02/11 al 21/12
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Tatiana Donoso

Qui cuida la cuidadora? Respondre o, almenys, plantejar aquesta pregunta és el que pretén l’artista amb aquest àlbum familiar. Una revisió de la institució de la maternitat en què la treu de l’àmbit privat i tracta la invisibilitat i resistència dels cossos que cuiden a través de la seva pròpia experiència com a mare.

Mitjançant la fotografia, l’escriptura i el brodat, Un àlbum familiar de cures planteja i visibilitza com el treball domèstic i de cures, no retribuït econòmicament o pagat “amb amor”, és el veritable sostenidor de la família i del sistema econòmic en el qual vivim.


CC La Farinera del Clot
Del 12/01 al 25/02
Consulteu el Full de sala

28/01 - 12:00 h Reserves Visita comentada. Tatiana Donoso Mathews se serveix de la fotografia i del registre de la quotidianitat per deslliurar d'estereotips i romanticismes les imatges del seu àlbum familiar, partint de la seva experiència de la maternitat. Des d'aquesta objectivitat pretesa, ofereix la possibilitat d'analitzar i extreure la informació necessària per quantificar el treball domèstic: quines són les activitats que el componen? Quin és el nivell d'esforç físic? Quines són les eines? Quina és la càrrega mental? On ens situem dins d'aquestes instantànies de vida? Fins a quin punt som conscients, de tot això?


CC Pere Pruna
Del 02/03 al 15/04

02/03 - 19:00 h Reserves Inauguració i visita comentada

14 i 21/03 Reserves Taller Reescriure les imatges de brodat sobre fotografia per crear noves narratives de les imatges a partir de la intervenció amb fil i agulla. Coneixerem les obres de diverses artistes, així com les tècniques necessàries per intervenir la imatge des del brodat. Porta una fotocòpia de la imatge que vulguis intervenir i adquiriràs les eines bàsiques per poder explorar aquest nou llenguatge.


CC Can Basté
Del 07/09 al 21/10
07/09 - 20:00 h Inauguració

13/09 - 18:30 h i dues sessions més acordades. Taller en tres sessions. A la primera sessió, l’artista Tatiana Donoso presenta el seu projecte, fent una visita guiada per tal d’iniciar l’intercanvi d’experiències de cures. A la segona sessió, es crearà un brodat col·lectiu que reculli la memòria de cures activada en diàleg amb l’exposició i, finalment, a la tercera sessió es farà una presentació pública i s'incorporarà la peça a l’exposició. L’objectiu del taller és crear un espai de cures on es pugui compartir coneixements i reivindicacions, tot elaborant una peça col·lectiva de brodat. No cal portar materials, ni tenir coneixements previs de brodat.


CC Baró de Viver
Del 02/11 al 21/12


Activitats relacionades