52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un Coll Fantasy virtual

CC El Coll - La Bruguera
13, 18, 21 i 26/11/2020
  • Ciència i tecnologia
  • Cinema
  • Divulgació
  • Literatura

Aquestes propostes ja han passat

Centenari d'Isaac Asimov i Ray Bradbury

En un present més semblant a un relat distòpic del que voldríem, el CC El Coll – La Bruguera engega una nova edició del cicle Coll Fantasy, dedicat, aquesta setzena temporada, al centenari del naixement de Ray Bradbury i Isaac Asimov.

Les activitats del Coll Fantasy 2020, totes telemàtiques, comencen recordant dos dels autors literaris que més han fet per la popularització del gènere i que, casualment, van néixer ara fa cent anys. Asimov i Bradbury: dos grans de la ciència-ficció universal (13/11 – 19.00 h) és la xerrada que presenta en Miquel Barceló.

Un any més, l'associació Zô3 organitza la Mostra de curtmetratges (13/11 – 20.30 h) de ciència-ficció, fantasia i terror realitzats per grups i col·lectius de la ciutat. Aquesta mostra tindrà continuïtat la setmana següent a la Jornada fantàstica (21/11 – 17.00 h), quan es podran veure els curts premiats i es faran públics els premis Fantasyfest.

Uns dies abans, el Club de lectura de Ciència-Ficció i Fantasia de la Biblioteca Jaume Fuster proposa la tertúlia literària oberta sobre la novel·la Fahrenheit 451 (18/11 – 19.30 h), escrita per Ray Bradbury l'any 1953. Si encara no l'heu llegida, la podeu demanar en préstec a les Biblioteques de Barcelona.

On són les dones en aquest gènere prominentment masculí? Quines autores s'han dedicat a conrear la ciència-ficció? La Martina López, l'Elisabet Roselló i en Raül Ruiz Serna en parlen al debat La ciència-ficció amb perspectiva de gènere (26/11 – 19.00 h) aplicant una mirada crítica en visió feminista.

A més a més, la Setmana de la Ciència 2020 proposa crear un Relat col·lectiu de ciència-ficció, entre el 18/11 i el 16/12. El CC El Coll – La Bruguera és un dels equipaments que s'hi afegeix.

Les activitats les podreu seguir al canal de YouTube del centre. La tertúlia entorn Fahrenheit 451, com que l'organitza la Biblioteca Jaume Fuster, haureu d'afegir-vos a la vídeoconferència específica de la biblioteca.

Activitats relacionades