52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un grapat de descobertes de natura

CC L'Elèctric i CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán
27/05, 08, 09 i 10/06/2023
  • Rutes i visites

Les propostes arriben des dels dos centres de Collserola

Des de la seva ubicació privilegiada al bell mig de Collserola, el CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán i el CC L’Elèctric aposten per donar a conèixer el seu entorn sempre que poden. Des de tallers especialitzats de botànica, ornitologia, entomologia... fins a xerrades de sostenibilitat, passant per exposicions divulgatives o jornades com la Nit dels ratpenats o dels ratolins, l’oferta dels dos centres de Collserola és sempre font d’inspiració i descoberta.

Abans no arribi l’estiu, per exemple, encara tenen un grapat de propostes com l’excursió Collserola modernista (27/05 – 09:30 h), una sortida guiada per edificis i fonts modernistes de la serralada per conèixer el patrimoni històric-arquitectònic que va quedar després del gran fenomen urbanístic a la fi del segle XIX i principi del XX.

També podreu conèixer Les libèl·lules i els espiadimonis de la rierada (08/06 – 09:30 h. Inscripcions al CC Vallvidrera | Inscripcions al CC L'Elèctric) en un recorregut que surt de la Floresta i acaba a Les Planes, travessant zones boscoses i un corriol ideal per veure aquests insectes.

Dedicat al públic juvenil, hi ha la proposta lúdica Escapa’t pel canvi climàtic (08/06 – 17:30 h), un scape room a La Fàbrica del Sol. L’astúcia, el coneixement i el treball en equip seran clau per acomplir la missió: evitar una catàstrofe i escapar-se del canvi climàtic.

L’endemà podreu fer Una mirada als antics ajuntaments dels pobles agregats a Barcelona (09/06 – 10:30 h). Amb motiu de la setmana internacional dels arxius, l’arxiu municipal de Sarrià Sant Gervasi obre les portes a la documentació que guarda sobre quatre municipis annexats a Barcelona: Santa Maria d’Olorda (1921), Vallvidrera (1890), Sarrià (1921) i Sant Gervasi de Cassoles (1897). En aquesta visita, fareu un recorregut pels antics ajuntaments d’aquestes poblacions, on i com eren les antigues cases de la vila, quin ús en tenen actualment i quina documentació se’n guarda.

El dissabte, haureu de triar. Amb la Visita un apiari al Parc Natural de Collserola (10/06 – 10:00 h) veureu les abelles vestits per a l’ocasió, fareu una espelma de cera d’abelles i un petit tast de mel de temporada. Per altra banda, a Observem la flora i fauna que ens envolta al parc de la Tamarita (10/06 – 11:00 h) veureu la biodiversitat d’aquest parc urbà i la seva importància enmig de la ciutat.

Totes les propostes són gratuïtes, només cal que us inscriviu a través dels enllaços anteriors. Si teniu reserva i finalment no hi podreu assistir, retorneu-la per tal que altres persones puguin fer l’activitat. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

 
Fotografia: Òscar Giralt.

Activitats relacionades