52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Vides rere el taulell

Diversos centres cívics
Al llarg del 2016
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Una exposició que s'apropa a botigues molt significatives de la ciutat, amb un punt nostàlgic alhora que una intenció reivindicativa

Al llarg del 2016, diversos centres cívics de Barcelona acolliran l'exposició Vides rere el taulell. Es tracta d'un projecte fotogràfic de Mònica Villanueva i David Torreblanca que vol ser una mirada sobre el comerç tradicional de Barcelona. Coproduït per la Xarxa de Centres Cívics i realitzat en el marc del projecte de fotografia documental Objectiu BCN, Vides rere el taulell se centra en la figura dels botiguers, amb un punt nostàlgic alhora que una intenció reivindicativa i d'homenatge.

Vides rere el taulell s’apropa a botigues molt significatives de la ciutat, algunes de les quals es troben en perill d’extinció o han desaparegut ja. Al llarg del recorregut, els autors ens plantegen diverses preguntes: deu ser que certes formes de vida s’estan perdent? Què signifiquen aquestes botigues per als seus propietaris? De què depèn la supervivència d’aquests establiments? Ens interessa perdre aquest tret d’identitat ciutadana en benefici de la globalització i el turisme massificat?

L'exposició es podrà veure a diversos centres cívics: Casa Elizalde (del 12/01 al 5/02); Centre Cívic Guinardó (del 14 al 26/04); Centre Cívic Parc Sandaru (del 9 al 23/05); Centre Cívic Barceloneta (del 5 al 27/05); Centre Cívic Sant Andreu (del 25/05 al 17/06); Centre Cívic Sarrià (del 5 al 30/09); Centre Cívic Albareda (del 6 al 29/10); Centre Cívic Navàs (del 3 al 26/11); i Centre Cívic Cotxeres de Sants (del 9 al 31/12).

Activitats relacionades