52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Vine a saber-ne més de...

CC Vil·la Florida
19, 03 i 10/12/2019
  • Gastronomia

Espàrrecs, castanyes i un ingredient sorpresa!

Que el canvi d'estacions es fa palès sobretot a la taula, és un detall que no sorprèn a ningú. Amb la baixada de temperatures, el cos demana aliments més consistents i els àpats passen de les amanides i la fruita fresca als estofats, sopes i altres menges més elaborades.

El CC Vil·la Florida, un dels equipaments més gastronòmics de la xarxa, continua la seva ronda per l'alimentació i proposa descobrir tres ingredients més que no poden faltar a la cuina de tardor. A cada trobada, el cuiner David Sanmartín fa una demostració de com cuinar el producte del dia, mentre que la dietista Mercè Homar fa cinc cèntims de les seves propietats. Al final de cada sessió, podrem degustar els plats elaborats.

El primer dimarts es dedica als espàrrecs (19/11 – 18.30 h), una autèntica font de vitamines, antioxidants i d'àcid fòlic. Amb l'aigua com a component principal, és una hortalissa baixa en calories, que no té greix i amb un contingut baix en sal. Però si voleu conèixer més coses dels espàrrecs... ja ho sabeu!

 
Segurament és un dels primers noms que us ve al cap quan penseu en la tardor! Les castanyes (03/12 – 18.30 h) es classifiquen dins el grup dels fruits secs, però es diferencien sobretot perquè contenen moltes menys proteïnes i greixos i, per tant, no són tan calòriques. És una fruita seca molt nutritiva que aporta hidrats de carboni complexos de llarga duració i, per aquest motiu és ideal per escalfar-nos bé quan fa fred!

 
La tercera sessió del trimestre (10/12 – 18.30 h) la decidiu vosaltres! Entre diverses opcions proposades per l'equipament de Sant Gervasi, heu de votar en línia quin ingredient serà el darrer protagonista. Com sempre, la dietista informarà de totes les propietats i beneficis i el cuiner ens demostrarà com introduir-la a la cuina. Ep! I acabarem llepant-nos els bigotis fent un tastet del què ha sortit dels fogons.

Activitats relacionades