52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Visitem les exposicions en línia

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
 • Art i exposicions

De fotografia, il·lustració, pintura, vídeo...

Coneixeu la dita "Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya"? Doncs els Centres Cívics de Barcelona l'apliquem a les exposicions. De totes les mostres que us presentem, algunes van quedar penjades a les parets a mitja exhibició esperant temps millors, d'altres es van poder visitar amb anterioritat i d'altres s'han creat expressament per a poder-se consultar en línia.

Si voleu estar al cas de totes les propostes i recomanacions que tenen a l'agenda els cinquanta-dos equipaments dels Centres Cívics de Barcelona, ara més que mai, seguiu-nos a les xarxes socials. Trobareu tots els perfils disponibles en aquest enllaç.

El CC Trinitat Vella recorda uns altres dies que també van capgirar Barcelona amb la mostra en línia La nevada del 62: l'altre confinament. Però de mostres que recorden temps passats en tenim més: Els carrers seran sempre nostres, a càrrec de l'Associació per la Recerca i la Divulgació de la Memòria Històrica de la Trinitat Vella, és una col·lecció d'imatges dels inicis del barri. I de l'inici al final d'un barri, concretament de la desaparició de centenars d'edificis i carrers a causa de la construcció de la Via Laietana entre 1908-1913. El CC Convent Sant Agustí recupera La Ciutat Enderrocada: Fotografies d’abans de la Via Laietana una projecció feta en col·laboració amb l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i el DJ Diego Armando. També de fotos històriques són les exposicions que podeu visitar dins el projecte de recuperació gràfica Finestres de la memòria del CC Casa Elizalde. A més a més, podeu aportar les vostres imatges d'escenes quotidianes de la Dreta de l'Eixample al web i fer créixer el projecte.

Des del CC Convent Sant Agustí també ens proposen Remor, un homenatge als safareigs de l'Alt Empordà de Petra Vlasman i Gràcia del Ruste i ens conviden a visitar Patas arriba de la Graciela Contreras Guzmán. I el CC Besòs comparteix el Projecte Sira on la Mireia Artacho Delgado busca crear un espai on humanitzar l'avortament i deixar veure que darrere de cada d'aquestes decisions hi ha una dona que ha de viure, a la seva manera, lligada de per vida al que va poder ser i no va ser.

Les peces d'Eileen Gray són les protagonistes de la mostra Eileen Gray. L'equilibri entre allò funcional i allò abstracte que podeu veure al CC Pere Pruna.

El CC Can Basté ha obert una sala Cava digital per exposar aquelles mostres fotogràfiques que han passat, o passaran, per l'equipament de Nou Barris. Com per exemple Huellas, Off the map i Lo que queda.

Si us agrada la il·lustració, no us perdeu la mostra La mama se'n va a l'Antàrtida. Explica l'experiència de la física del clima i oceanògrafa Anna Cabré Albós i noranta-nou científiques més que el novembre de 2019 es van embarcar cap al pol sud per treballar plegades la relació entre els humans i el planeta. Podeu veure la seva experiència i les precioses il·lustracions que va fer la Mariona Tolosa Sisteré al CC Casa Groga. Per altra banda, el CC Vil·la Florida posa a l'abast La mort, digna i il·lustrada. Sabeu que els personatges de l'exposició Fantasia del CC Sant Andreu, des que s'han tancat les portes de l'equipament, prenen vida?

A més a mes, al CC Sant Andreu també podeu visitar Dikardí, deu retrats que, a partir del valor de la memòria (dikardí en caló), deconstrueixen la imatge de la càmera fotogràfica per a crear, a través de la pintura i de la paraula, mirades diverses de la dona gitana. De retrats també en trobareu a Con y sin peineta del CC Trinitat Vella, inspirada en les ferias de abril de Cadis, Sevilla i Barcelona.

El CC Sarrià es fixen en la natura amb tres exposicions: Figues i flors dedicades al cos de les dones i a la botànica al mateix temps, el treball minuciós de la Yaya Sisa Va de flors i els Animals nocturns amb les creacions de la biòloga Laura López Castillo. Aquest centre, organitzador del concurs anual de directes de rock de Sarrià, també ens permet recordar la darrera edició amb l'exposició Sarrià Live Contest. I del rock al punk amb la mostra Una història del punk femení que presenta el CC Tomasa Cuevas.

Comerços emblemàtics és el recull d'imatges del curs de fotografia del CC Josep Maria Trias i Peitx, una passejada per botigues amb tant de carisma com la Manual alpargatera, Els Quatre Gats o la Casa Beethoven. L'exposició Monotips: experiència gràfica del CC Baró de Viver és el resultat del taller de gravat fet amb l’escola Baró de Viver i el grup Temps de Dona. Podeu fer un tast de la mostra Sedierto que ha quedat en pausa al CC Joan Oliver – Pere Quart o de Fibromialgia. Convivint amb ella al CC Can Verdaguer.

Textures, al CC La Cadena, posa l'objectiu en aquelles superfícies que poden semblar llises, però contenen una riquesa que cal mirar de prop. I el CC Can Deu, al seu canal de YouTube, penja les exposicions que tenien programades per aquest trimestre com Dibuixos de la Clara Concreta Concisa, Cetacis de la Mediterrània i Una vida sense plàstic, aquestes dues en col·laboració amb l’Aula Ambiental. Les tres han estat subtitulades. Dedicada al reciclatge trobem la mostra On van els residus? del CC Can Castelló. I al CC El Coll - La Bruguera hi podeu visitar Llum i color, una petita mostra del que s'havia d'exposar aquests dies.

Des del CC Can Felipa comparteix el document Nadie sabe que los gérmenes acaban de llegar editada amb els continguts de la mostra homònima que es va poder veure al centre, mentre que el CC Barceloneta ha obert la visita virtual De la identitat a la diversitat amb una inauguració també en línia. Una nova manera de visitar les exposicions! Des de Facebook també podem visitar Cómo somos, cómo nos quieren y cómo nos sentimos i Pelutrolls del grup Peluquitas, entitat del CC Trinitat Vella.
 
 
La il·lustració de l'article forma part de l'exposició La mama se'n va a l'Antàrtida dibuixada per la Mariona Tolosa Sisteré.

Activitats relacionades

 • El mirall vermell

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  28/04, 06, 07, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 20, 21, 25, 26, 27/05, 03, 04, 09, 11/06 i 05/07/2021
 • Torna el bon temps, tornen els concerts de dissabte a l'hora del vermut

  On:
  CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán
  Quan:
  17/04, 29/05 i 18/06/2021
 • Una edició amb cinquanta-set propostes

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Del 10/02 al 29/05/2021