52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Voleu escoltar música?

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
  • Música

Iniciatives per gaudir de concerts, cançons i directes

Qui pot posar en dubte que la música alimenta l'ànima? Escoltar música fa que el cervell alliberi dopamina, l'hormona del plaer que es diu, i automàticament ens fa sentir millori. Potser doncs, en aquests moments on patim altes dosis d'estrès i tristor, dedicar unes hores del dia a la música ens pot ajudar a fer-ho tot una mica més digerible.


Ara més que mai, seguiu els centres cívics a les xarxes! Trobareu tots els perfils disponibles des d'aquest enllaç.
A més de totes les propostes de concerts en obert que podeu seguir per diverses webs de grans sales de tot el món i que us recomanen des del #PerePrunaRecomana el CC Pere Pruna, el CC Matas i Ramis, el CC Urgell, el CC Navas, el CC Cotxeres Borrell per partida doble (clàssica i òpera i contemporània), vosaltres també podeu col·laborar en la programació musical de les llistes d'Spotify que han creat per a l'ocasió el CC Albareda (Cançons que són casa i també Cançons que et porten al carrer), el CC Sarrià (Cançons lluminoses per dies estranys), el CC Casa Golferichs (Vull que coneguis aquesta cançó), el CC Can Deu (Música des de casa), el CC La Sedeta (BSO Sedeta), el CC Trinitat Vella (Músiques confinades), el CC Drassanes (Drassanes) i el CC Pere Pruna (Cicle de música religiosa, en consonància amb el seu cicle anual i Música coral enlloc de la 16a edició de la Primavera Coral).

D'electrònica també en saben al CC Convent de Sant Agustí. Aquí teniu un parell de propostes de música electrònica per als infants, així com un recull de pioneres de la creació sonora. Si en voleu més, només cal que exploreu el seu canal de YouTube amb un reguitzell d'actuacions que han passat per la Sala Noble de l'equipament de Ciutat Vella. Si voleu descobrir alguns dels grups que han passat per l'escenari del Soterrani del CC Sarrià, visiteu aquest espai.

No us perdeu els concerts en directe del CC Tomasa Cuevas! Cada divendres a les 19.00 h des de Facebook i Twitter. Des d'Horta-Guinardó, cada dia a les 19.30 h al canal de YouTube #CulturaConfitada creat entre el CC El Carmel, CC Casa Groga, CC Guinardó i CC Teixonera ofereixen una actuació musical. Sempre són músics que han actuat o que tenen residència en algun dels equipaments participants o bé tenen alguna vinculació amb algun dels centres. Poden ser actuacions en directe per a grups de petit format o bé gravacions de concerts anteriors.

Així mateix, el CC Ateneu Fort Pienc dediquen els dimecres al jazz. Cada setmana, compartiran una llista d'Spotify amb una selecció del gènere: des de clàssics de sempre a jazz contemporani, prestant especial atenció a l’escena de Barcelona i artistes que han format de la programació de l'equipament. Els divendres fan un recorregut dels repertoris dels artistes que han format part de la programació del centre en música clàssica. Aquí teniu el seu canal.

Al CC Urgell podreu gaudir del jazz cada divendres, mentre que la música clàssica, antiga i contemporània dels segles XX i XXI, la fan els dijous. En aquesta ocasió podreu recuperar concerts del cicle A tot jazz! i la música clàssica des del seu canal de soundcloud.

Un dels centres més musicals de la xarxa, el CC Albareda, us convida a recuperar les converses Musicalment parlant des del seu canal Ivoox, així com a explorar el canal de YouTube on hi pengen clips relacionats amb la programació habitual i que completen els concerts en directe que fan al llarg de l'any. Un altre equipament que comparteix la fal·lera musical és el CC Matas i Ramis. Des d'Horta ens ofereixen gaudir amb les diverses actuacions del Concurs de cantautors/es d'Horta que es fa cada dos anys i la llista Cantautors Spotify que s'anirà ampliant, també del concurs.

Des de la Gran Via, el CC Casa Golferichs han canviat el seu web de dalt a baix i al nou apartat per escoltar hi trobareu diverses llistes Spotify segons les ganes que tingueu de clàssica, relaxar-vos, de ballar i cantar pel passadís, d'escoltar els grups que han passat per les Golfes o un recull de blues.

A més a més, el CC Navas us ofereix, des del seu canal de YouTube, alguns clips dels concerts que s'han fet al centre. En trobareu de La Chunga, de la Lidia Mora & Ruselito, de The lazy lies o una cançó La minyona dins l'homenatge a Ignasi Iglésias, per posar alguns exemples.

Si trobeu a faltar les xerrades divulgatives musicals com Òpera entre bambolines del CC Casa Orlandai, podeu escoltar les àries que canta el seu coordinador habitual, el tenor Marc Sala. Des del CC Can Verdaguer ens conviden a seguir descobrint la música clàssica amb la conferència d'en Valeri Cabòs i Mur, col·laborador del centre.

Activitats relacionades