52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XI cicle de música religiosa de Sarrià – Sant Gervasi

CC Pere Pruna
19, 20 i 27/03/2020
  • Música

Per primer cop s'obre a una lectura performativa de poemes


El cicle queda ajornat fins a noves dates.

Per onzena vegada consecutiva, el CC Pere Pruna i el cor de cambra Dyapason organitzen el Cicle de Música Religiosa de Sarrià – Sant Gervasi. En un marc incomparable com l'antiga capella de les Mares Reparadores, envoltada dels àngels i vitralls al·legòrics de l'artista Pere Pruna, és l'espai perfecte per a gaudir de tres concerts d'inspiració religiosa.

Durant el mes de març, com ja va sent tradició al districte, l'equipament del carrer Ganduxer programa tres concerts on la música sacra brilla en tota la seva esplendor. Si bé en edicions anteriors les audicions exhibien compositors clàssics, enguany hi ha un clar domini de les obres contemporànies.

Així per exemple, aquesta onzena edició s'enceta amb una acció performativa inspirada en els poemes de Santa Teresa de Jesús. Teresa. Col·loqui d'amor (19/03 – 20.00 h) és una lectura dels versos de la monja carmelita d'Àvila on el text, interpretat per l'actriu Àngels Aymar, dialoga amb les notes del violoncel de l'Anna Mora.

L'endemà, és la compositora vendrellenca Carlota Baldrís qui presenta el seu Oratori de l'Àngel de Tobies (20/03 – 20.00 h), estrenat l'any 1994. Aquesta obra és un cant a la vida i a la conservació del planeta, a partir de la veu d'un àngel que observa la terra des del seu campanar. Segur que els àngels del Pere Pruna, des de les voltes del centre, escoltaran ben atents aquesta experiència transcendental, que va ser recomanada per la UNESCO pel seu missatge de pau. Amb la presència de la mezzosoprano Tànit Bono acompanyada per un quartet vocal (Natàlia Casasús, soprano, Assumpta Cumí, contralt, Carles Prat, tenor i Jordi Boltà, baix) i Jordi López al piano i les creacions audiovisuals d'en Pau Casanovas. Aquest concert és possible per la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell.

Un any més, l'actuació del cor de cambra Dyapason, dirigit per en Teodor Roure i amb en Lluís Roselló i la Mercè Molero al piano, clausurarà el cicle. Pocs dies abans de l'inici de la Setmana Santa, el recital Música de Passió (27/03 – 20.00 h) prepararà l'esperit per encarar la Pasqua amb un recull d'obres pròpies d'aquesta època com els Improperis, l'Stabat Mater, Miserere de l'italià Gregorio Allegri i alguns motets.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal reservar entrada.

Activitats relacionades