52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XXIV Setmana de la Ciència

Diversos centres cívics
Del 06 al 23/11/2019
  • Ciència i tecnologia

Es recorden les figures de Ramon Margalef, Narcís Monturiol i Margaret Hamilton

Del 8 al 17 de novembre se celebra una nova edició de la Setmana de la Ciència amb un munt de propostes arreu del país. La setmana és una iniciativa promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació en col·laboració amb nombroses universitats, escoles, associacions i entitats programen vora mig miler d'activitats de divulgació científica per a tots els públics.

L'any 2019 coincideixen un seguit d'efemèrides rellevants en el món científic que serveixen per esperonar les activitats de la XXIV Setmana de la Ciència entorn tres professionals i un descobriment: el cinquantè aniversari de l'arribada a la Lluna, representada per la matemàtica i científica computacional Margaret Hamilton implicada en el projecte, el centenari del naixement de l'ecòleg Ramon Margalef, els cent cinquanta anys que Dmitri Mendeléiev va publicar la primera versió de la Taula Periòdica dels elements químics i els dos-cents anys de la naixença de l'enginyer i inventor Narcís Monturiol, així com la commemoració dels cinc-cents anys de la mort del polifacètic Leonardo da Vinci.

El programa de l'Ajuntament de Barcelona B4arcelona Ci3nc1a, que promou el coneixement científic entre la ciutadania, s'apunta a les celebracions i proposa un seguit d'iniciatives on tothom hi està convidat. Des d'avui i fins al 18 de novembre, el CC Joan Oliver-Pere Quart, el CC Can Deu, el CC Tomasa Cuevas, el CC El Coll-La Bruguera, el CC Vil·la Urània, el CC Casa Orlandai i el CC Vallvidrera-Vázquez Montalbán són els set equipaments que participen en la Setmana amb itineraris, xerrades, exposicions, tallers, cinema... agrupats per temes segons els quatre noms destacats d'enguany. Consulteu el programa (PDF) per a conèixer totes les activitats d'aquests dies.

Activitats relacionades