52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Yuhniversia guanya el 19è concurs de cantautor/es d'Horta-Guinardó

CC Matas i Ramis
16/06/2019
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Abril & Sambola i Opoloh, segons i tercers premiats

El passat 16 de juny, la plaça Eivissa d'Horta va acollir la gran final de la 19a edició del Concurs de Cantautor/es d'Horta-Guinardó davant unes 400 persones. Entre les deu propostes que van sortir de les semifinals celebrades al CC Matas i Ramis, el jurat va atorgar el primer premi a Yuhniversia. Aquí podeu veure l'actuació a semifinals, amb el tema Suelo. En sentirem a parlar!

El segon premi se'l va endur el duet Abril & Sambola format per Francesc Abril a la veu i Marc Sambola a la guitarra (La festa de la teva mort), mentre que la tercera posició va ser pels Opoloh, amb l'Oliver Polo portant la veu cantant i tocant la guitarra acompanyat pel violí d'en Gabriel Hernández (Mata a las ideas).

El consolidat Concurs de cantautors/es d'Horta-Guinardó, organitzat pel CC Matas i Ramis, va celebrar la 19a edició en un estat de salut excel·lent. La convocatòria 2019 va rebre 140 propostes de tota mena d'estils i modalitats provinents de Barcelona i Catalunya, és clar, però també de Galícia, Las Palmas, Madrid, Illes Balears, Holanda, Itàlia, Argentina, Amèrica, Cuba i Brasil.

Des de l'any 1997 l'equipament d'Horta treballa per difondre nous valors de la cançó d'autor. És el concurs de centrat en les veus emergents més antic de Catalunya i des de la seva primera celebració han passat noms tan reconeguts actualment com els germans Muñoz, components d'Estopa (1998), Rafa Pons (2005), Maika Makovski (2005), Anna Roig (2008), Rusó Sala (2010) o Guiem Soldavila (2015). La guanyadora de l'anterior edició, coincidint amb el 20è aniversari del concurs, va ser la proposta de la Raquel Lúa. Actualment la contesa se celebra cada dos anys, en lloc de ser anual com fins a l'any 2013. Us esperem el 2021!

La fotografia és obra d'Olga Cámara.

Activitats relacionades