52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Centres Cívics

Centre Cívic El Carmel

L’equipament del cor del Carmel ofereix una programació vibrant que toca totes les disciplines

Les propostes escèniques del Bohèmies Club, les intervencions artístiques de Caminart, cicles musicals com el Jazz Tast o el de Clàssica a Horta-Guinardó, projectes audiovisuals com El Cel al Carmel o la col·laboració amb el Barcelona VisualSound... aquest centre cívic no para! 

  • Contacte i horari
  • Activitats
  • Història
Contacte
Carrer Santuari, 27
08032 Barcelona Barcelona
Espanya
,
Horaris

Dilluns, dimecres, dijous i divendres: de 9 a 21.30 h. 
Dimarts: de 9 a 14 h i de 16 a 21.30 h.
Dissabtes: de 10 a 14.00 h.
Agost: tancat.

La llista inclou totes les activitats que consten a la base de dades de l’Ajuntament, puntualment pot ser que alguna activitat no hi aparegui. Pots consultar directament la web del centre:
92086031534

Fent cultura al sostre de Barcelona
Un antic edifici d’habitatges acull el Centre Cívic Carmel, que avui ocupa un espai privilegiat en un dels barris més elevats de Barcelona. Al centre, a la seva terrassa i a la veïna plaça de Salvador Allende, no només hi ha bones vistes, sinó també la possibilitat de participar, com a espectadors o protagonistes, en tota mena d’activitats de caràcter social i cultural.
 
De l’habitatge als equipaments
El 1989 es va inaugurar el Centre Cívic Carmel, que havia d’aplegar diversos equipaments per al barri. Era en un edifici del número 27 del carrer Santuari, davant de l’església de la Mare de Déu del Coll, que originàriament havia d’acollir habitatges.
El despatx Torrent-Brescó Arquitectes Associats SCP, format pels arquitectes Ferran Torrent i Echeverría i Josep M. Brescó i Buenaventura, va signar la reforma de l’immoble per tal d’adequar als nous usos l’estructura de formigó armat preexistent.
A partir de la reforma, els diferents espais de l’edifici s’articulen al voltant d’una escala central situada sota una claraboia que aporta llum zenital a les instal·lacions. La façana és d’obra vista, amb un porxo a la planta baixa.
 
Un edifici i moltes funcions
El Centre Cívic Carmel comparteix l’edifici amb el Centre de Serveis Socials el Carmel (situat a la primera planta) i la Ludoteca Arimel.
Durant uns anys, l’immoble també va acollir una aula-taller i la sala de lectura José María Valverde, que va desaparèixer el 2003 quan es va inaugurar la Biblioteca el Carmel – Juan Marsé al carrer de Murtra.
Promoure la participació social i cultural dels veïns i les veïnes, entitats i col·lectius del barri és la prioritat del Centre Cívic Carmel, que organitza activitats destinades a fomentar el desenvolupament cultural de la zona.
 
Música, arts escèniques i molt més
El Centre Cívic col·labora amb el cicle de concerts Clàssica a Horta-Guinardó i també n’organitza d’altres, com el Bohèmies Club, dedicat a espectacles teatrals i humorístics de petit format, o el Jazz tast, on la música i el menjar es fusionen per tal de promoure aquest gènere musical i el teixit comercial del barri.
 
 
Un equipament amb bones vistes
Moltes de les activitats que s’organitzen durant els mesos de primavera i estiu tenen lloc a la terrassa del centre i a la veïna plaça de Salvador Allende, uns espais que esdevenen l’escenari de tota mena de propostes culturals, com ara el cicle de cinema Cel del Carmel o la ruta Caminart, una passejada artística nocturna pels carrers del Carmel. I és que tant la terrassa com la plaça permeten gaudir d’unes vistes excel·lents dels barris del nord de Barcelona.