52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Convocatòries

XXV Stripart

Inici: 
15/02/2021
Tancament
15/03/2021

Art emergent per a artistes joves: arts visuals, escèniques i música

Del 03 al 23 de juliol de 2021, el festival Stripart, d’art emergent jove d’Horta al CC Guinardó, celebra els 25 anys amb tres setmanes de programació, més de 600 m2 d’espai expositiu, un centenar d’artistes i un dispositiu dinamitzador de joves creadors.

Es tracta d’una cita que dóna cabuda a tot tipus de llenguatges artístics i que trenca amb els mecanismes establerts als circuits més convencionals, allunyant-se de la lògica del comissariat com a vehicle de selecció i amb l’espai i el temps del festival com a únics límits per als treballs que hi participen.

Hi poden participar, de forma individual o col·lectiva,  tots/es aquells/ es artistes que compleixin, com a màxim, 35 anys durant l’any 2021 (serà necessari presentar fotocòpia del DNI o NIE de tots els participants).

La inscripció es farà presencialment en format entrevista i es pot sol·licitar a través d’un formulari a la pàgina web, entre l’15 de febrer al 15 de març de 2021. Per a consultar els requisits concrets i les bases completes, cliqueu aquí.

Com en altres edicions, també s’obre una convocatòria de site specific per tal de realitzar una intervenció efímera i transformar l’aula de cuina del centre cívic. Podeu consultar-la aquí.

Hi ha una tercera convocatòria dins el festival Stripart per presentar un projecte de mediació cultural entre el festival i els habitants del barri del Guinardó. Aquí trobareu les bases d'aquesta convocatòria específica.

Una de les línies de treball de l'Stripart és la promoció d’artistes. L'organització vetllarà perquè els projectes seleccionats siguin susceptibles de presentar-se en el marc d’altres espais o festivals. Un jurat seleccionarà, durant el festival, un total de 7 artistes per tal que desenvolupin un projecte expositiu dins la sala d’exposicions del CC Guinardó durant el curs 2021/22. Aquests set projectes comptaran amb 200 € d’ajuda a la creació.

Paral·lelament es triaran 2 companyies d’arts escèniques perquè desenvolupin una residència de creació al l'equipament del Guinardó durant el curs 2021/2022 que tingui com a finalitat la presentació d’una nova obra al mateix centre. Aquestes dues companyies comptaran amb 200 € de suport a la creació.