52 centros cívicos con propuestas culturales que no te puedes perder!

52 centros cívicos con propuestas culturales que no te puedes perder!

#25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les Dones

Diversos centres cívics
Del 21/11 al 01/12/2018
  • Cine
  • Danza
  • Divulgació
  • Familiar
  • Literatura
  • Música
  • Rutas y visitas
  • Talleres
  • Teatro

El futur no és masclista

Un novembre més, Barcelona s'omple de propostes commemorant el Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les Dones (25 de novembre) per reivindicar que les dones mereixem viure sense assetjaments, intimidacions ni altres tipus de violències, físiques o verbals i que tota relació ha de ser sempre lliure, volguda i desitjada. Perquè el futur no és masclista.

La xarxa dels centres cívics ens afegim al programa d'actes del #25N amb tota mena d'iniciatives. D'entre totes les activitats programades, us en destaquem un bon grapat. Apunteu:

Vindicacions
CC Casa del Rellotge
22/11 – 20.00 h

A través de dos personatges molt diferents, es mostren diverses discriminacions i desigualtats de gènere tot barrejant l'humor, el drama i l'anàlisi crítica. Per reflexionar col·lectivament sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder.

Periodisme social i no sexista
CC Vil·la Florida
22/11 – 19.00 h

L'Associació de dones periodistes de Catalunya condueix la conversa sobre la producció dels continguts informatius dels mitjans i la reproducció, o no, d'estereotips a través dels seus discursos i com ho fan. Es parlarà específicament sobre el tractament dels mitjans de comunicació de la violència masclista sense oblidar el paper de les xarxes socials.

Nit i aigua
CC Zona Nord (plaça dels Eucaliptus)
23/11 – 20.00 h

Juguen amb les paraules fins a trobar la rima impossible, la metàfora encertada, la manera més directa, o més poètica, o més radical, de dir allò que volen dir. I la veu masculina de Turo i la femenina de Bittah, tots dos MC i tots dos fundadors ara ja fa quatre anys d’Ascensa Furore, tenen moltes coses a dir, a reivindicar, a defensar, a lluitar... I una única manera de fer-ho: amb música.

Estimar sense morir
CC Trinitat Vella
23/11 – 19.00 h

Adaptació teatral de la novel·la de Dulce Chacón Algún amor que no mate. Monòleg reflexiu sobre la violència de gènere interpretat per l'actriu Pepa Lavilla.

Las bocas [in]útiles
CC Sant Andreu
23/11 – 19.00 h

Conferència dramatitzada i participativa basada en l'obra de Simone de Beauvoir en la qual s´explora la hipòtesi, aparentment contradictòria, que els feminicidis tenen lloc abans que succeeixin.

Microteatre
CC Vil·la Urània
23/11 – 20.00 h

Amb motiu del dia contra la violència de gènere, el teatre de petit format s'escampa per la Vil·la Urània amb tres espectacles diferents: First Round, una comèdia àcida, una sàtira, una crítica a la societat que ens marca de ben a prop. Dava: què és el que realment importa quan les coses es torcen i ja no hi ha marxa enrere? I Terra gràvida, la seqüela del Mecanoscrit del segon origen.

Ànima turmentada, la força femenina a través del temps
CC El Sortidor
24/11 – 19.00 h

Doña María de Padilla és un personatge de la història medieval que, per la seva personalitat marcada per la sexualitat lliure i l'esperit llibertari, va ser víctima de la societat de l'època. L'obra fa reviure la trajectòria d'aquesta força femenina a través de la mim corporal portant reflexions sobre la violència de gènere en diferents temps històrics.

Itinerari: Genealogies feministes, la dona moderna
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
24/11 – 10.00 h

Durant la Segona República dins la Revolució del 36, es materialitzaren moltes de les reivindicacions encapçalades per les dones des de finals del s. XIX. Aprofundirem en la incidència que tingueren les demandes, iniciatives i organitzacions feministes dels anys vint i trenta en la construcció de la societat democràtica, en l'etapa revolucionaria i en la resistència antifeixista.

La rateta que escombrava l'escaleta
CC Casa Elizalde
25/11 – 12.00 h

La rateta es queixava d'una vida avorrida i plena de monotonia, poc s'esperava que un llacet li revolucionaria el dia de la manera que ho va fer. A partir d'aquí, un seguit de pretendents intentaran seduir-la per poder-s'hi casar.

Els homes i el món afectiu: posant consciència a les nostres relacions
CC Can Castelló
26/11 – 18.30 h

S'aborda, des d'una perspectiva de gènere i d'anàlisi de les masculinitats, les maneres en les que els homes es vinculen amb les seves parelles o relacions afectiu-sexuals. A càrrec de Canviem-ho (Servei d'atenció a homes per la promoció de relacions no violentes).

Novembre violeta a la Casa Orlandai
CC Casa Orlandai
Fins al 28/11

Al voltant de la jornada reivindicativa del 25N, Dia Contra la Violència de Gènere, la Casa Orlandai proposa una sèrie d'activitats i tallers per reflexionar sobre la violència masclista a la societat actual. Des d'actuacions teatrals a convidar a pujar a l'escenari durant l'habitual Imperdible dels divendres fins a xerrades o tallers d'autodefensa o memes feministes, passant pel Cafè literari dedicat a la Zadie Smith.

Acte contra la violència de gènere
CC Font de la Guatlla
27/11 – 17.15 h

La Vocalia de Dones de l'associació Fons de la Guatlla organitza la jornada amb jocs i dinàmiques d'apoderament femení a càrrec de l'actriu Eulàlia Feliu i el petit concert a piano i veu, d'Elba Blanco i Pablo García.

Te doy mis ojos
CC Tomasa Cuevas
28/11 – 17.00 h

Dirigida per Icíar Bollaín l'any 2003, Te doy mis ojos tracta la violència contra les dones en l'àmbit domèstic. Protagonitzada per Laia Marull i Luis Tosar, va guanyar fins a set premis Goya d'entre les nou nominacions que optava a l'edició del 2014.

Gènere i igualtat dins la fotografia contemporània
CC Can Basté
29/11 – 20.00 h

Taula i debat amb Elisenda Pons, Mireia Bordonada i Claudia Frontino. Quin és el paper de les fotògrafes en el panorama fotogràfic contemporani? Paraules com paritat, meritocràcia són en boca de tots, però qui produeix més i millor avui dia, elles o ells?

Sense deixar de banda el cicle trimestral PerSpectiva al Poble-sec organitzat pel CC Albareda i CC El Sortidor (del 6 al 30/11) ni el festival Muses del CC La Farinera del Clot (del 21/11 al 01/12).

Podeu seguir les activitats que es porten a terme a la ciutat de Barcelona des del web i les etiquetes #25N #BCNantimasclista #NoÉsno #NomésSíésSí #JoDecideixo #NoAlControl #SiTuNoHoVolsJoTampoc.

Actividades relacionadas