52 centros cívicos con propuestas culturales que no te puedes perder!

52 centros cívicos con propuestas culturales que no te puedes perder!

Mostra’T al Sandaru

CC Parc Sandaru
11/10, 8, 14, 15, 29/11, 13 i 15/12/2019
  • Teatro

La reflexió social en format de comèdia marquen el cicle teatral

Aquest trimestre no sortireu de la Sala Sandaru: torna una nova edició de Mostra’T! El cicle del CC Parc Sandaru dedicat a aquelles companyies que ja tenen un espectacle a punt i volen començar a fer-lo rodar pels escenaris, presenta un any més el seu cartell per a la temporada.

La Sala Sandaru exhibirà, entre l’onze d’octubre i el quinze de desembre, mitja dotzena d’espectacles teatrals sorgits de la convocatòria homònima que s’obre cada any per a companyies de teatre emergents. Les funcions són en divendres a les 20.30 h i valen 5 €. Recordeu que si teniu el Carnet Sandaru (totalment gratuït) podeu gaudir d'un 50% de descompte a les entrades de teatre i concerts del centre i altres com a la Seca Espai Brossa o al Teatre Eòlia i a l'Auditori Sant Martí. El Carnet Sandaru és unipersonal i es pot adquirir sempre dins de l'horari d'obertura del centre, exceptuant els dies en què hi ha espectacle a la Sala Sandaru.

Una nit d’humor i sàtira donen el tret de sortida al cicle. Elles (11/10 – 20.30 h), de la Cia Melancòmica, repassa els clixés de gènere a partir dels cossos i realitat de les tres actrius en una successió delirant d’escenes, esquetxos, monòlegs i gags sobre la depilació, la menstruació, l’autoestima, el consentiment, el porno, les princeses Disney... i altres temes que afecten les dones.

La cia. Sonámbulos és la següent a pujar a l’escenari amb Piedras en los bolsillos (08/11 – 20.30 h). Sense allunyar-se excessivament de la comèdia, i partint de l’experiència de dos extres mexicans contractats per a una gran producció de cinema de Hollywood, es tracta l’explotació, la injustícia o el racisme i servint-se de la comèdia física i el mim per interpretar una quinzena de personatges.

En Manuel, la Sofia, en Mateo i l’Erica ultimen els detalls de l'atemptat que volen cometre a la Facultat d'Humanitats de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. L'objectiu és enviar un missatge al món capitalista: els bojos sou vosaltres. La cia. Muchos pájaros presenta ¡Biba la reBolución! (14/11 – 20.00 h), una obra d’humor negre gestada a la Sala Beckett que inicia la Trilogia de la Revolució.

El quart divendres Mostra’T va a càrrec de la cia. Aura al pou. El text, escrit per les quatre membres de la companyia, retrata la seva generació, la coneguda com a millennial. Unes noies tancades i incomunicades al lavabo d’un bar xinès busquen la manera de sortir-ne. El chinabum (15/11 – 20.30 h), també a través de la comèdia, reivindica el paper de les dones i trenca una llança a favor de les motivacions vitals d’una generació nascuda als anys 80 i 90.

La tragèdia marca la cinquena proposta del cicle que presenta la cia. 3 Marias Raccoo. Resident a la Fàbrica de creació Fabra i Coats, Uluburun (29/11 – 20.30 h) porta a escena l’angoixa després d’un intent de suïcidi. «Què t'ha portat a empassar-te un tub de pastilles i escriure una carta de comiat? Els pares s'ho pregunten. Els infermers s'ho pregunten. L'Arnau s'ho pregunta. Respons enigmàtica: jo no volia néixer.»

Tornant a la comèdia i també al retrat dels millennials, tanca el cicle l’obra Anònims (13/12 – 20.30 h) de la cia. La Paradoxa. Les il·lusions, frustracions, secrets i contradiccions d’una generació nascuda entre el 1982 i el 2004: sobretitulats, poliglotes, multidisciplinaris, poliamorosos, etiquetats com a mandrosos, narcisistes, consentits i addictes a les pantalles, només esperen una cosa: sobreviure als somnis a qualsevol preu.

La IX edició del cicle Mostra’T del CC Parc Sandaru es clourà amb la festa d’entrega de premis de la temporada. Públic i jurat premiaran les diferents categories entre les companyies seleccionades a la gala Mostra’T, que se celebrarà diumenge 15 de desembre a partir de les 19.00 h.

Actividades relacionadas