52 centros cívicos con propuestas culturales que no te puedes perder!

52 centros cívicos con propuestas culturales que no te puedes perder!

Torna el HOP, el festival de danses urbanes

Diversos centres cívics
Del 06/11 al 22/12/2019
  • Danza
  • Talleres

Comencen unes noves trobades de creació escènica de dansa

Del 6 de novembre al 22 de desembre se celebra la 9a edició del HOP festival, punt de trobada per a totes aquelles persones aficionades a la creació escènica de dansa i cultura urbana amb una nodrida programació de companyies del país i vingudes també d'Holanda, de França, del Canadà o del Senegal.

Organitzat dins el circuit El Generador d'art i creació cultural, les trobades proposen un recorregut per múltiples espais culturals de la ciutat. Les podreu veure a nou Centres Cívics de Barcelona i també a d'altres espais singulars com l'Ateneu de Nou Barris, el Mercat de Les Flors, la sala Hiroshima, la carpa del circ Raluy o el refugi antiaeri de la placeta Macià de Sant Adrià del Besòs.

El HOP festival 2019 s'inaugura amb la mostra de duets (06/11 – 20.00 h) al CC Casa Elizalde: Blue Monday, Animus i Rouge i continua el seu pas per altres centres cívics fins a concloure l'edició del 2019 al Mercat de les Flors.

El Territori en dansa, el cicle de ball contemporani que organitza cada mes de maig des de fa set anys el CC Teixonera, amplia els interessos i es decanta per programar una edició de tardor dedicada per complet a les danses urbanes. Hi trobareu tallers gratuïts per a totes les edats, una batalla all styles, la peça Escola d'artistes de la cia. Souldiers i una jam session liderada per Karol Galindo i el DJ Smiley Rock. Consulteu-ne el programa (PDF) específic.

La setmana següent el HOP festival arriba al CC Sagrada Família amb quatre solos (21/11 – 20.00 h) creats per dones: Showtime, Venus, La Mari i Interna soledad. L'endemà podeu atansar-vos al CC Tomasa Cuevas on també trobareu quatre peces (22/12 - 21.00 h), en aquest cas que parlen de la identitat i la societat: Baianà, Delete, Álbum i Sin estereotipos. A final de mes, l'Auditori de Sant Martí acull Perception (30/11 – 18.30 h), la peça del francès Julien Rossin que fa dialogar ballarins de freestyle amb la dansa contemporània. També hi haurà Haunted de la cia. Gabriel Ronco.

Situant-nos ja al mes de desembre, arriba Miratge i Rosencratz and Guildenstern are dead (01/12 – 11.00 h) al CC Casa del Rellotge i a la sala Pepita Casanellas. El mateix dia, però al CC Sant Martí, podreu participar en una nova edició de la BCN Funky Training (01/12 – 17.00 h), una jam de dansa urbana liderada per Izaskun Ortega i Bouncing Betty DJ.

Al CC Barceloneta, un altre dels equipaments de la xarxa que dediquen especial atenció a la dansa, hi podreu veure Entrañas con patatas y guarnición (12/12 – 20.00 h), però també podreu participar en un bon grapat de tallers (15,18 i 19/12). Al CC Convent de Sant Agustí, amants també de la dansa, però sobretot de les creacions audiovisuals, agrupen les dues aficions per rebre la Mostra Internacional de Videodansa (19/12 – 19.00 h), una exhibició de set treballs provinents del Canadà, Les Canàries, Anglaterra, Madrid i EE. UU. i un col·loqui posterior.

El festival s'allarga fins a final de mes. Consulteu el programa complet (PDF) de la 9a edició del HOP festival per a més informació.

Actividades relacionadas