Obertes les convocatòries dels Premis d'escriptura Montserrat Roig i Carme Montoriol

Thu, 05/11/2020 - 09:00

Obertes les convocatòries dels Premis d'escriptura Montserrat Roig i Carme Montoriol

Hi ha temps per a presentar les sol·licituds fins al 4 de desembre.

 

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), a través del programa de Ciutats de la Literatura UNESCO, ha obert el període per presentar les sol·licituds als Premis d’escriptura Montserrat Roig i Carme Montoriol 2021.

Els Premis Montserrat Roig es destinen a projectes d’escriptura de ficció (narrativa, poesia) o de no-ficció (assaig, crònica). S’adrecen a autors majors d’edat que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli, i que com a mínim tinguin una obra publicada amb el seu nom i l’ISBN corresponent. Es donaran un màxim de vint premis per a desenvolupar un projecte d’escriptura relacionat amb Barcelona durant l’any vinent.

Pel que fa als Premis Carme Montoriol, van destinats a dramaturgs que hagin estrenat com a mínim una obra en el circuït professional en els darrers cinc anys. S’atorgaran un màxim de quatre premis.

Els Premis, tant en uns casos com en els altres, consisteixen en la possibilitat de treballar al llarg de dos mesos en el propi projecte en un espai privat d’un equipament cultural singular de la ciutat (Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Museu Picasso, Castell de Montjuïc, Biblioteca de Catalunya o Fundació Joan Miró, entre molts altres), i el premiat rep una dotació econòmica de 3.000 €.

El termini de presentació es tancarà el 4 de desembre. Per a més informació i conèixer les bases de les convocatòries, consulteu l’enllaç.