La Setmana de la Ciència als districtes proposa un relat col·laboratiu de ciència-ficció

Thu, 05/11/2020 - 12:04

La Setmana de la Ciència als districtes proposa un relat col·laboratiu de ciència-ficció

Hi col·laboren una desena d'espais de proximitat, entre centres cívics, biblioteques i La Fàbrica del Sol.

La Setmana de la Ciència als districtes celebra una edició especial, la número 25. El seu objectiu és apropar el coneixement científic als veïns i veïnes dels barris de la ciutat, i és possible gràcies a la col·laboració entre l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i els centres cívics, biblioteques i equipaments ambientals com La Fàbrica del Sol. Enguany consta d’una vintena d’activitats, lògicament adaptades a les circumstàncies sanitàries actuals, unes propostes que orienten la mirada cap al futur i ho fan a través de formats tradicionals, com les xerrades i els tallers, però també amb formats més innovadors.

Entre aquestes activitats n’hi ha de relacionades amb la literatura. Les anireu trobant en la nostra Agenda, però ara us volem destacar el Relat col·laboratiu de ciència-ficció. Com potser sabeu, aquest 2020 es commemora el centenari del naixement de tres grans mestres d’aquest gènere: Isaac Asimov, Ray Bradbury i Frank Herbert. En relació amb aquesta triple efemèride, l’esdeveniment convida a qualsevol persona a deixar anar la seva imaginació científica i a participar en una experiència d’escriptura col·laborativa conduïda per deu biblioteques i centres cívics de Barcelona. Les persones participants faran les seves aportacions en aquest relat col·lectiu que anirà agafant forma i que es compartirà al web de Barcelona Ciència un cop finalitzat el cicle.

En aquest enllaç trobareu totes les dates tant de les activitats introductòries com de les diferents sessions d’escriptura, en tots els casos virtuals i per a les que es requereix inscripció prèvia.