Tres nous itineraris a l'aplicació Literapolis

Tue, 17/11/2020 - 07:00

Tres nous itineraris a l'aplicació Literapolis

Relacionats amb les novel·les d'Eduardo Mendoza, Premi Barcino d'enguany.

L’aplicació municipal Literapolis estrena tres itineraris de joc que tenen relació amb textos de l’escriptor barceloní Eduardo Mendoza. L’autor va rebre el dilluns 9 de novembre el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino. Les novetats de l’aplicació van arribar en el marc del festival Barcelona Novel·la Històrica, que aquest 2020 va ser totalment online i va acabar el passat 14 de novembre.

Les noves propostes endinsen els participants per indrets de Ciutat Vella i de l’Eixample, espais narratius a La verdad sobre el caso Savolta, La ciudad de los prodigios i El misterio de la cripta embrujada. Els jugadors i jugadores hauran de resoldre unes proves que remeten a les novel·les corresponents.

Literapolis va néixer amb els objectius de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat a través d’unes gimcanes literàries. Cada jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre. Una vegada geolocalitzat cada indret, i després de resoldre una prova, el jugador és recompensat amb una nova informació i pot seguir l’itinerari. A l’aplicació hi ha diverses novel·les, i cada una té tres itineraris diferents: un serveix per descobrir el llibre i l’autor, un altre per contestar preguntes sobre el llibre una vegada s’ha llegit i un tercer per desxifrar enigmes i jocs d’enginy relacionats amb la novel·la i amb la ciutat. En acabar la gimcana, els jugadors guanyen premis relacionats amb les novel·les.

Per a més informació, o per descarregar l’aplicació, cliqueu aquí.