Joan Sala substituirà Montse Ayats en la presidència d’Editors.cat

Fri, 11/12/2020 - 07:08

Joan Sala substituirà Montse Ayats en la presidència d’Editors.cat

Exercirà el càrrec a l'Associació d'Editors en Llengua Catalana fins a la fi del mandat de la Junta actual el 2022.

A partir del 31 de desembre vinent i per petició pròpia, Montse Ayats i Coromina (Ciuret, 1968) deixarà la presidència de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Editors.cat, i la substituirà Joan Sala i Torrent (Olot 1959). Una decisió ha estat fruit de l’acord de la Junta i ve ratificat per l’Assemblea de l’entitat.

Sala, el nou president de l’Associació era l’actual vicepresident i exercirà el càrrec durant el 2021, el qual és el darrer any de mandat de la junta actual. En l’àmbit professional, Sala és el fundador de l’editorial Comanegra i ha estat el President de La Setmana del Llibre en Català entre les edicions del 2016 al 2019.

Tanmateix, Ayats –directora d’EUMO, l’editorial de la Universitat de Vic, Universitat Central de Catalunya– continuarà vinculada a la Junta en condició de vocal, ja que la renúncia al càrrec ha estat per motius professionals.

La filòloga i editora osonenca, durant els cinc anys que ha estat al capdavant de la Junta Directiva, l’Associació ha donat un gran impuls a La Setmana del Llibre en Català. Ayats ha presidit l’Associació des de gener de 2016, quan es va convertir en la primera dona a presidir l’entitat creada el 1978 i que agrupa la majoria d’editorials que publiquen en llengua catalana.