Oberta la convocatòria dels Jocs Florals de Barcelona 2021

Thu, 07/01/2021 - 13:31

Oberta la convocatòria dels Jocs Florals de Barcelona 2021

Hi ha temps per presentar els treballs fins al 12 de febrer.

L’Ajuntament de Barcelona convoca un any més el Premi de Poesia Jocs Florals, un guardó amb arrels que es remunten a l’edat mitjana, que va ressorgir l’any 1859 per iniciativa d’Antoni Bofarull i de Víctor Balaguer, i que en els darrers temps han guanyat autors i autores com Ponç Pons, Antoni Puigverd, Maria Josep Escrivà, Miquel de Palol, Sebastià Alzamora, Àngels Gregori o David Caño.

Les bases de la convocatòria estableixen que el termini per presentar els originals finarà el 12 de febrer de 2021 a les 20.30 h, i que les obres han de ser originals, inèdites, de poetes vius, d’una extensió similar a la d’un llibre de poesia i d’un mateix autor o autora. Han de ser en llengua catalana i la temàtica és lliure. També, que només es pot presentar un poemari per participant, i que a la portada dels treballs hi ha de constar el títol de l’obra i, a l’interior, el nom i els cognoms del o la poeta i les seves dades de contacte. Cal fer arribar sis exemplars dels treballs a l’Oficina d’Informació Cultural del Palau de la Virreina (La Rambla, 99, 08002, Barcelona), o lliurar-los directament al mateix lloc, de dilluns a diumenge de 10 a 20.30 h.

S’atorgarà un únic premi de 9.000 € al millor recull de poemes. L’obra es publicarà posteriorment a la col·lecció Alabatre de LaBreu Edicions.

Consulteu tota la informació sobre el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2021 en aquest enllaç.