Es presenta 'La Lira. 150 anys fent poble', de l'historiador Pau Vinyes i Roig

Thu, 28/01/2021 - 07:00

Es presenta 'La Lira. 150 anys fent poble', de l'historiador Pau Vinyes i Roig

La publicació fa un acurat recorregut per la història recent del poble de Sant Andreu de Palomar i per la tasca d’una de les entitats més emblemàtiques del territori.

 

El dissabte 30 de gener al punt del migdia, a la planta baixa de la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació, es farà la presentació del llibre La Lira. 150 anys fent poble, escrit per Pau Vinyes i Roig i editat per l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte hi intervindran l’autor, el president de l’SCE La Lira, Enric Capdevila, la secretària de l’entitat, Laia Escoté, el president de la Federació d’Ateneus, Pep Morella, i la regidora del Districte de Sant Andreu, Lucía Martín. L’aforament serà limitat d’acord amb les mesures de seguretat actuals i requerirà una reserva prèvia en aquest enllaç.

Fer 150 anys de vida continuada com a entitat no és una empresa fàcil. Tanmateix, la Societat Cultural i Esportiva La Lira ho ha aconseguit, tot i que amb els primers anys de la postguerra semblava que tot se n’anava en orris. Nascuda com a societat coral a finals del segle XIX en un Sant Andreu de Palomar independent com a poble i en plena efervescència del cant coral a Catalunya, ha anat perfilant el seu caràcter cultural i recreatiu al llarg dels anys, alhora que oferia aixopluc a seccions i entitats de tota mena. La història de l’SCE La Lira no s’entén sense associar- la a l’entorn més immediat: el poble de Sant Andreu de Palomar. Per aquest motiu aquest llibre és un relat historiogràfic i vivencial d’una societat a través del fil narratiu històric andreuenc.