Anàlisi del sector editorial europeu

Thu, 28/01/2021 - 20:54

Anàlisi del sector editorial europeu

La Federació Europea d'Editors presenta les dades corresponents a l'any 2019.

La Federació d’Editors Europeus (FEP) representa 29 associacions nacionals d’editors de la Unió Europea i els estats membres de l’Espai Econòmic Europeu. Aquest mes de gener ha fet pública l’enquesta basada en informes de les associacions nacionals d’edició de llibres i en anàlisis i perfeccionament de dades.

Segons l’enquesta realitzada per la FEP, els ingressos totals per vendes anuals dels editors de llibres de la UE i del EEA van ser aproximadament de 22.400 milions d’euros. Això representa un augment significatiu a partir del 2018 (22M€). La majoria dels mercats continuaven aquell any amb una tendència de recuperació iniciada uns anys abans i els efectes del tipus de canvi ja no emmascaraven aquest creixement. Els mercats més importants en termes de facturació d’editors van ser Alemanya, el Regne Unit, França, Espanya i Itàlia. El valor de mercat total s’estima en 36.000 – 38.000 milions d’euros.

Els editors van emetre un total de prop de 605.000 títols nous el 2019, un petit augment respecte al 2018. Més dades: l’any de l’estudi es van ocupar aproximadament 130.000 persones a temps complet en la publicació de llibres, una xifra similar a l’any anterior. Es calcula que tota la cadena de valor del llibre (inclosos autors, llibreters, impressors, dissenyadors, etc.) donava feina a més de mig milió de persones.

Accediu a través d’aquest enllaç a l’informe complet (en anglès).