Beques per a la creació i traducció literàries

Thu, 25/02/2021 - 07:00

Beques per a la creació i traducció literàries

Se'n donaran un total de 75 amb un import de 6.000 € cadascuna.

S’han publicat les bases específiques de les beques per a la creació i la traducció literàries que històricament s’havien convocat com una línia de subvencions que disposava també d’una tercera modalitat dedicada a la investigació literària. Com a novetat d’enguany, es converteixen la modalitat de creació i traducció en una línia de beques i es convoca per separat la modalitat d’investigació en una línia de subvencions.

La conversió en beques a la creació i la traducció literàries ve motivada per la necessitat d’homogeneïtzar els procediments de suport a la creació artística i literària gestionats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, atès que els ajuts d’aquesta tipologia impulsats per altres unitats del Departament de Cultura ja prenen, des de fa anys, la forma de beques a la creació. Igualment, la fórmula més habitual que apliquen altres organismes per vehicular el seu suport a la creació literària és la de les convocatòries de beques.

Les dues modalitats en què es divideix aquesta línia de beques per a la creació i la traducció literàries són les següents:

Creació: per estimular la creació en tots els gèneres, modalitats i suports, en les llengües catalana i occitana. Es beca la dedicació de l’autor/a a la creació literària.

Traducció: per a la traducció al català i a l’occità obres d’especial relleu escrites originàriament en una llengua diferent del castellà, amb la finalitat d’assegurar el temps de dedicació que una bona traducció exigeix i, alhora, per omplir buits respecte de la integració de la literatura universal en la llengua i la cultura catalanes i occitanes. Es beca la dedicació a la traducció.

La convocatòria preveurà 45 beques de creació i 30 de traducció amb un import de 6.000 euros cadascuna.

Consulteu en aquest enllaç els requisits, condicions, persones beneficiàries, terminis, etc.