Programa per a traductors literaris del català i l'occità

Mon, 01/03/2021 - 07:00

Programa per a traductors literaris del català i l'occità

L'impulsa l'Institut Ramon Llull i el termini d'admissió de sol·licituds finalitza el 15 d'abril.

L’Institut Ramon Llull engega un programa de suport per a traductors literaris del català i l’occità (en la seva varietat aranesa) a d’altres llengües amb l’objectiu, d’una banda, de fomentar la promoció internacional dels autors patrimonials de la literatura catalana i aranesa i, de l’altra, d’impulsar la trajectòria professional de traductors.

El programa inclou la contractació dels serveis de traducció, a qualsevol llengua, i l’elaboració de materials de promoció d’un autor i obra amb vista a la seva internacionalització que s’adiguin als criteris de valoració i a les línies estratègiques de l’Institut.

Des de l’Institut s’assenyala que la iniciativa vol potenciar el rol dels traductors literaris del català i de l’occità (en la seva varietat aranesa) en tant que prescriptors internacionals en el sector editorial i també donar una petita empenta a nous traductors literaris i fomentar-ne el seu desenvolupament professional. D’aquesta manera, també, poder afavorir la promoció internacional del patrimoni literari en llengua catalana i occitana.

El termini d’admissió per poder presentar les sol·licituds es tancarà el 15 d’abril de 2021 (la selecció dels projectes escollits es comunicarà a les persones interessades a partir del 3 de maig de 2021).

Per a més informació.