La Biblioteca de Catalunya, en 360º

Fri, 12/03/2021 - 07:00

La Biblioteca de Catalunya, en 360º

L'espai estrena un recurs interactiu i visual on s'explica la història de la BC i també del conjunt medieval on es troba ubicada.

Tot i estar situada en un edifici amb molts segles d’història, d’època medieval, les noves tecnologies també entren i són presents a la Biblioteca de Catalunya (BC). Acaba d’estrenar un espectacular apartat al seu web titulat La Biblioteca de Catalunya en 360º que permet visitar-ne tots els racons sense moure’s de casa, només cal un dispositiu que tingui connexió a Internet. Segons informa la BC, “aquesta proposta neix de la necessitat de dissenyar un recurs interactiu i visual, que reforci i afegeixi valor a l’estratègia digital de la Biblioteca, des d’un prisma diferent de com la institució es presenta habitualment”.

La proposta es divideix en vuit apartats, que s’il·lustren amb una fotografia en 360º a partir de la qual es desplega la narrativa digital en un format fresc i interactiu. Es volen donar a conèixer tant els continguts i el funcionament de la BC actual, com la seva història, i també el conjunt medieval en el qual es troba. Així, els vuit apartats en què s’estructuren els continguts són: Què podeu fer a la BC?; Què podeu fer des de casa?; L’acció cultural de la BC; Col·leccions, fons i tresors; Les cares de la BC; Col·laboreu amb nosaltres; La BC en el temps; i Visiteu el conjunt medieval.

Com es diu en moltes ocasions, més que explicar-ho allò que cal és que ho veieu. Ho teniu a només un clic!