V Simposi de Literatura Comparada a Catalunya

Thu, 18/03/2021 - 07:00

V Simposi de Literatura Comparada a Catalunya

Sota el títol 'Perspectives de Barcelona', tindrà lloc al MUHBA Vil·la Joana els dies 7, 8 i 9 d'abril.

Amb la coordinació científica d’Antoni Martí Monterde, escriptor i professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona, es durà a terme els dies 7, 8 i 9 d’abril, de les 10 a les 14 h, el V Simposi de Literatura Comparada a Catalunya. Porta per títol Perspectives des de Barcelona. L’acollirà el MUHBA Vil·la Joana, però també es podrà seguir en línia a través del web del Museu d’Història de Barcelona.

El Simposi es presenta d’aquesta manera: “Els principals crítics literaris a Catalunya — especialment a Barcelona — es caracteritzen per la dimensió internacional i cosmopolita en els seus escrits i per una actitud profundament comparatista, però sense sotmetre’s a les pautes marcades oficialment des de les càtedres del comparatisme i, en alguns casos, discutint l’orientació donada per l’acadèmia. Cal subratllar també que Barcelona és actualment la ciutat del nostre entorn en què més profundament s’està investigant en aquest camp. El resultat és un conjunt de «comparatistes sense comparatisme»: crítics literaris de talent, voluntat i mirada comparatista que, rellegits en aquesta clau, mostren una història alternativa de la literatura comparada al nostre país i en el conjunt d’Europa”.

Hi intervindran Josep Maria Fulquet, URL; Teresa Rosell, UB; Sílvia Coll-Vinent, URL; Jaume C. Pons Alorda, escriptor; Àlex Matas, UB; Marta Pasqual, UdG, i Carme Fenoll, UPC. Més informació, en aquest enllaç.