Casa Amèrica Catalunya inaugura la tercera temporada de 'Correspondències'

Sat, 24/04/2021 - 07:00

Casa Amèrica Catalunya inaugura la tercera temporada de 'Correspondències'

Ho fa el 26 d'abril amb les cartes enviades entre l'escriptora i poeta Rosario Castellanos i el seu espòs Ricardo Guerra.

La literatura epistolar és el motiu central del cicle Correspondències. L’organitza Casa Amèrica Catalunya, i el 26 d’abril arrenca la seva tercera temporada. Ho fa amb les cartes que l’escriptora i poeta mexicana Rosario Castellanos va escriure al seu espòs Ricardo Guerra. Un epistolari pertorbador i intens que dona compte d’un creixement dolorós. L’escriptora, crítica literària i professora universitària Anna Caballé, i la investigadora i poeta Tania Pleitez Vela, dialogaran al voltant d’aquestes missives, les quals seran interpretades pels actors Abril Hernández i William Arunategui sota la direcció de Joaquin Daniel. La sessió començarà a les 19 h, s’organitza en col·laboració amb el Consolat de Mèxic de Barcelona, i per assistir-hi cal inscripció prèvia. També podreu seguir aquesta sessió a través d’aquests enllaços a Youtube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.

La correspondència està recollida en el llibre Cartas a Ricardo (Conaculta, 1994), signat per la mateixa Castellanos. Les dues acadèmiques participants en l’acte aprofundiran en aquestes cartes, en què un dels temes principals és la lluita de l’autora per definir-se en els seus múltiples papers: germana, escriptora, dona, professora i mare. Un document vital que tant ens apropa als seus estats d’ànim, com a les seves reflexions al voltant del seu procés creatiu, a la família o als seus conflictes místics.

Més informació, en aquest enllaç.