La Central homenatja el recentment desaparegut Adam Zagajewski

Wed, 02/06/2021 - 11:00

La Central homenatja el recentment desaparegut Adam Zagajewski

A l’acte, que es farà el 17 de juny, hi participaran Sandra Ollo, editora de Quaderns Crema/Acantilado, la poeta i traductora Xènia Dyakonova, i Tamara Djermanovic, escriptora i professora a la Universitat Pompeu Fabra.

Adam Zagajewski (Lviv, Ucraïna, 1945 – Cracòvia, Polònia, 2021), poeta i assagista en llengua polonesa, va ser una de les més rellevants veus contemporànies. Les seves obres van ser prohibides per les autoritats del govern comunista. El 1982 es va exiliar a París i posteriorment a Estats Units, on va ser professor a diverses universitats. Va rebre nombrosos premis, entre ells el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2017. Entre els seus títols de poesia citem Terra de foc, Deseo, Antenas i Mano invisible, i, de llibres d’assaig, Dos ciudades, En defensa del fervor o Solidaridad y soledad. El traductor de la poesia de Zagajewski tant al castellà com al català per a Quaderns Crema i Acantilado és Xavier Farré, i la prosa l’han traduïda Jerzy Slawomirski i Anna Rubió.

La Central del carrer de Mallorca el vol recordar i homenatjar amb un acte que tindrà lloc el 17 de juny a les 19 h a la terrassa de la llibreria. Hi intervindran Sandra Ollo, editora de Quaderns Crema/Acantilado; la poeta i traductora Xènia Dyakonova; i Tamara Djermanovic, escriptora i professora a la Universitat Pompeu Fabra. Per assistir-hi, cal reservar prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça citapreviabcn@lacentral.com.

Més informació, en aquest enllaç.