Els Premis de la Crítica 2021 ja tenen guanyadors

Wed, 09/06/2021 - 07:00

Els Premis de la Crítica 2021 ja tenen guanyadors

En llengua catalana, són la poeta Maria Josep Escrivà per 'Sempre és tard' i l'escriptor Albert Pijuan per 'Tsunami'.

La Asociación Española de Críticos Literarios ha anunciat els guanyadors dels Premis de la Crítica 2021 en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol, a les millors obres de narrativa i de poesia publicades en el decurs del 2020.

En la modalitat en llengua catalana han estat premiats Maria Josep Escrivà pel poemari Sempre és tard (Proa) i Albert Pijuan per la novel·la Tsunami (Angle). En llengua gallega ha rebut el premi la novel·la O libro da filla d’Inma López Silva i el poemari A desvértebra d’Ana Romaní. En basc han estat guardonats la novel·la Argiantza de Pello Lizarralde i el poemari Natura Berriak de Jon Gerediaga. En llengua castellana ha rebut el premi la novel·la Línea de fuego d’Arturo Pérez-Reverte i el poemari Los árboles que nos quedan de Ramón Andrés.

Nascuda a Grau de Gandia l’any 1968, Escrivà és poeta, editora i agitadora cultural. Ha publicat, entre d’altres, els poemaris Remor alè (1993), A les palpentes de vidre (1998) o Tots els noms de la pena (1998). El 2007 va guanyar els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa. L’ara guardonat Sempre és tard ja va obtenir el Premi Miquel de Palol.

Albert Pijuan va néixer a Calafell el 1985, i a més de narrador és també traductor i dramaturg. Entre els seus llibres publicats hi ha El franctirador (2014), Ramon Llull. Ara i aquí (2016) i Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (2017). Tsunami ja va obtenir el Premi Ciutat de Tarragona de novel·la i el Premi Finestres de novel·la.