Neix el premi de poesia Roissy-en-Brie per a persones refugiades

Tue, 22/06/2021 - 07:00

Neix el premi de poesia Roissy-en-Brie per a persones refugiades

L'organitzen el PEN Català i el projecte europeu Be (P)art.

Amb l’objectiu de reconèixer el talent literari de les persones que per diversos motius s’han vist obligades a abandonar el seu país d’origen, el PEN Català, junt amb el projecte europeu Be (P)art, convoca el Premi Roissy-en-Brie per a escriptors i escriptores refugiats a Europa.

El premi és obert a persones majors de setze anys que siguin receptores o hagin sol·licitat protecció internacional o per raons humanitàries en qualsevol dels països del projecte europeu Be (P)art (Bèlgica, Espanya, Hongria i Sèrbia). Això inclou les persones que tinguin o hagin sol·licitat (encara que la resposta hagi estat negativa) la condició de refugiades, asilades o apàtrides en qualsevol dels països del projecte europeu Be (P)art. També aquelles persones beneficiàries d’algun programa d’acollida d’entitats dedicades a la protecció internacional.

El premi és obert a poesia escrita en qualsevol llengua. Les obres s’han de presentar en la llengua original en què hagin estat escrites. Les obres escrites en una llengua diferent de l’anglès, àrab, francès, castellà o català s’han d’acompanyar d’una traducció d’un fragment de 10 a 20 versos en alguna d’aquestes llengües. En casos excepcionals, l’organització es reserva la possibilitat de traduir el text a una altra llengua per tal que pugui ser valorat pel jurat. L’obra presentada no ha d’haver estat guardonada en altres certàmens literaris i ha de ser inèdita en conjunt. Cada autor o autora pot presentar al premi una sola obra. En quant a l’extensió, no pot passar dels 400 versos o de les 4.000 paraules.

El o la guanyadora rebrà un premi de 2.000 euros i la seva obra es publicarà en una edició bilingüe en català i en la seva llengua original. Hi ha temps per presentar-se fins al 15 de setembre de 2021, i el veredicte es donarà a conèixer dos mesos més tard.

Per a més informació, cliqueu aquí.