La Fundació Jacint Verdaguer organitza rutes literàries d'estiu

Tue, 27/07/2021 - 07:00

La Fundació Jacint Verdaguer organitza rutes literàries d'estiu

Suposen una aproximació a la vida i obra del poeta i també a alguns dels espais que va trepitjar.

Si aquest mes d’agost sou a la comarca d’Osona, o teniu ganes de fer-hi una escapa algun dia d’estiu, una de les activitats culturals que hi podreu fer són les rutes literàries organitzades per la Fundació Jacint Verdaguer. A l’agost se’n faran tres, els dies 1, 5 i 27. Cal fer reserva anticipadament.

La del primer dia d’agost porta per per nom Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua. És una passejada per indrets màgics, racons d’aigua que atrauen la curiositat de petits i grans per ser el lloc secret d’éssers fantàstics com les madrones i els llitons. I tot acompanyat per la poesia de Verdaguer. Té una durada de dues hores i mitja, i el lloc de sortida és a la Font Trobada de Folgueroles.

La ruta del dia 5 va especialment dirigida a personal docent de primària i secundària. Verdaguer és un dels autors cabdals de la literatura catalana, que com d’altres autors clàssics, té una modesta presència a les aules. Com s’ensenya? De quins recursos es diposa? L’itinerari apropa el personatge als participants tot recorrent els carrers de Folgueroles, i mostra una tria de les activitats pedagògiques a la Casa Museu Verdaguer.

Finalment, el 27 d’agost hi haurà la passejada Verdaguer, entre un dolmen i un altar. És una ruta guiada a peu entre dos espais verdaguerians de Folgueroles: l’ermita de Sant Jordi de Puigseslloses —on fa 150 anys Verdaguer va dir-hi la primera missa— i la Font del Desmai. Separats per una caminada de 30 minuts, els dos punts connecten amb moments vitals de Verdaguer i la seva poesia, a més de poder gaudir d’unes vistes excel·lents de la Plana de Vic. Un tast de poesia, natura i patrimoni.

Més informació i inscripcions, aquí.