L'argentina Fernanda García Lao presenta el seu llibre 'Nación Vacuna' en una xerrada a la Casa Amèrica Catalunya

Thu, 12/08/2021 - 07:00

L'argentina Fernanda García Lao presenta el seu llibre 'Nación Vacuna' en una xerrada a la Casa Amèrica Catalunya

El llibre, publicat per l'editorial Candaya, és un relat retrofuturista que transcorre enmig d'una pandèmia

Fernanda García Lao presenta la seva última novel·la, Nación Vacuna, un relat retrofuturista que ha resultat ser mig profètic. L’editorial Candaya, encarregada de la publicació, va llançar aquest llibre justament una setmana abans que la pandèmia ho tanqués tot el passat 2020. Precisament, la història tracta d’una epidèmia i de com l’estat reacciona davant la catàstrofe. Aquest setembre, García Lao viatja a Barcelona per presentar el seu llibre en una taula de diàleg organitzada per la Casa Amèrica Catalunya i l’editorial Candaya.

Nación Vacuna narra un món postapocalíptic on una nació acaba de patir una guerra amb una potència estrangera. Aquesta vol recuperar el territori i per aconseguir-ho, proposa un sacrifici patriòtic, en què quatre dones són arrossegades a un projecte delirant per enfrontar una epidèmia que amenaça la sobirania nacional. Fernanda García Lao aconsegueix parlar d’un temps inexistent que té pinzellades d’un passat conegut de l’Argentina: una dictadura, els populismes, la guerra de les Malvines… Amb aquesta novel·la reflexiona sobre la violència social sobre les dones, els discursos de l’erotisme o les formes contemporànies d’alimentació.

La presentació tindrà lloc el dijous 2 de setembre a les 19 h a la Casa Amèrica Catalunya, però també podreu seguir l’acte virtualment a través dels seus canals de YouTube i Facebook Live. Per a més informació i per inscriure-us a l’acte, cliqueu aquí.